Wat kan er allemaal gedaan worden met een Ardiuno?

Wat kan er allemaal gedaan worden met een Ardiuno?

Voor mensen die interesse hebben in technologie, programmeren en elektronica is het werk met een printed circuit board (PCB) een hele leuke bezigheid. Veel hobbyisten beginnen met de Arduino Uno, een instapmodel waarmee gemakkelijk gewerkt kan worden. De software en C++ taal (versimpeld) die bij de Arduino hoort maken dit mogelijk.

De Ardiuno is ontworpen om te prototypen met PCB manufacturing. Dit houdt in dat je een concept wat je hebt bedacht kunt op een simpele manier kunt bouwen om vervolgens in de praktijk te testen. De Arduino laat op een eenvoudige manier input over gaan tot output, wat actie als resultaat geeft.

Er wordt voor de Arduino een eenvoudige versie van C++ gebruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het platform Wiring. Daarnaast werkt het samen met Fritzing, een onderdeel waarmee de code in Wiring samenkomt tot een prototype van je product.

Er zijn heel veel specificaties waar rekening mee kan worden gehouden bij het gebruik van de Arduino. Zo zijn er veel componenten die te gebruiken zijn, denk hierbij aan bepaalde sensoren en output’s. LED lampjes en speakers. Deze hebben bepaalde dingen nodig als WI-FI of grote aantallen aan poorten.

Door de grote mogelijkheid aan opties zijn er heel veel projecten te bedenken. Denk aan verlichting of automatisering van bepaalde handelingen in je woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *