Geld onafhankelijk worden

Geld onafhankelijk worden

Een leven waarbij je niet van 9 tot 5 zit te werken wachtend totdat je weer naar huis mag. Waarbij je geen zorgen hoeft te maken om geld. Veel mensen willen het, echter zijn er weinig mensen die het daadwerkelijk gerealiseerd hebben. Robert Kiyosaki, een Amerikaanse investeerder, helpt deze mensen die streven naar te kunnen leven op dagelijkse investeringen.

90% van het geld in de wereld bezit maar 10% van de mensen. Wat deze 10% anders maakt is de manier waarop zij denken. Mensen nemen een vaste baan voor zekerheid en nemen hiermee genoegen. De andere 10% maakt een plan om succesvol te worden.

Maar investeringen krijgen waarbij je meer verdient dan de kosten van jouw levensonderhoud doe je niet zomaar. Dit is het punt dat je vaste baan niet meer essentieel is om te leven zoals je leeft. Je kunt er makkelijk van weglopen en doen wat je wilt.

Ten eerste moet je jezelf afvragen of je in staat bent om elke keer een stukje van je salaris af te staan aan investeringen. Je zal daarmee constant leven onder jouw werkelijke salaris. Vooral in deze tijd zijn er weinig mensen die hiervoor open staan.

In Rich Dad’s Guide to Investing geeft Robert Kiyosaki een uitgebreide uitleg hoe jij kan leven van investeringen. Daarnaast heeft hij nog een hele serie van Rich Dad Poor Dad. Kiyosaki beschrijft in zijn boek dat gemiddelde investeerders investeren voor comfort en zekerheid. Maar de rijken investeren voornamelijk om rijk te worden. Hij stimuleert zijn lezers om een ‘inside investor’ te worden. Door bijvoorbeeld een eigen onderneming te beginnen of te controle te nemen over de investering van een al bestaand bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *