Voetbal of tennis?

Voetbal of tennis?

Zo goed als iedereen heeft in zijn jeugd wel aan sport gedaan, bijvoorbeeld voetbal of tennis. Een groot voordeel van voetbal is dat he teen teamsport is, in tegenstelling tot tennis dat je eigenlijk in je eentje speelt tegen je tegenstander. Bij voetbal win je of verlies je met het hele team, dat groepsgevoel ervaren sommigen als zeer prettig. Veel mensen vinden het namelijk prettig om ergens bij te horen, bij een groep of vereniging. Lekker met zijn allen voetballen tegen een ander team en natuurlijk hopen dat je als winnaar de wedstrijd kan afsluiten. Veel jonge kinderen gaan eerst op voetbal en maken later vaak de switch naar tennis of hockey. Voetballen in een team zou goed voor je zijn, je zou er karakter door krijgen en sociaal leren denken omdat je met je team moet samenwerken. Of dat allemaal zo werkt laten we hier even in het midden maar feit is, dat veel jongens op vroege leeftijd gaan voetballen.

Voetballen in de buurt

Een ander voordeel van voetballen is dat je het overal kunt doen. Gewoon met je vrienden op een veldje in de buurt of in een park een balletje trappen, voetballen kan eigenlijk overal wel. In vroegere tijden werd er ook veel gevoetbald op de straat, maar door het drukke verkeer tegenwoordig zie je dat steeds minder in het straatbeeld. Wel zie je dat kinderen replica voetbalshirts dragen van hun grote held, bijvoorbeeld Messi of Ronaldo. Ze beelden zich dan eenvoudig in dat ze zelf hun voetbalheld zijn en vinden dat prettig. Je ziet zelfs dat ze de bewegingen en maniertjes van hun voetbalidolen nadoen.

Tennis ook populair

Tennis is dan niet echt een teamsport te noemen maar het is toch een sport die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het voordeel van tennis is natuurlijk dat je veel meer invloed hebt op de afloop van de wedstrijd, jij bent immer de enige met je tegenstander samen die deelneemt aan de wedstrijd. Een ander voordeel van tennis is, dat het op ieder niveau gespeeld kan worden, ook de leeftijd maakt in principe niet oud. Op de tennisbaan zie je jeugd en senioren door elkaar lopen en spelen op de tennisbanen. Op hoog niveau kan tennis, net zoals voetbal overigens, een genot zijn om naar te kijken. In de zomermaanden heerst er op de tennisbanen ook een gezellige relaxter sfeer.

Beide sporten, voetbal en tennis, zijn in ieder geval in Nederland bijzonder populaire balsporten die door alle lagen van de bevolking worden beoefend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *