Behaal voordeel in elk nadeel

Behaal voordeel in elk nadeel

Als er sprake is van een moeilijke situatie rondom het ontslag van een medewerker is het niet verstandig om dit zelf proberen op te lossen. Als een medewerker bijvoorbeeld ziek is, is het volgens de wet verbetering poortwachter nodig om de medewerker te begeleiden zodat het voor iedereen duidelijk is dat het bedrijf alles heeft gedaan om de medewerker aan het werk te houden en anders om de medewerker ergens anders aan het werk te helpen.

Tijdens deze procedure is het nodig om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren door een arbeidsdeskundige. Er moeten dus kosten worden gemaakt in het traject met de medewerker. Het is daarom het overwegen waard om direct een arbeidsdeskundige in te huren zodat deze het bedrijf kan adviseren over de ontstane situatie zodat de schade voor het bedrijf beperkt blijft.

Want veel bedrijven hebben deze kennis niet in huis. Het is voor een bedrijf bijvoorbeeld één keer mogelijk om een arbodienstverlener verplicht bij de medewerker langs te sturen. Zodat een medewerker geen misbruik van de situatie kan maken. Dit soort mogelijkheden weet een arbeidsdeskundige allemaal, zodat je geholpen kan worden om de schade van de medewerker zoveel mogelijk te beperken.

Ook kan de arbeidsdeskundig adviseren over de lege plaats die ontstaan is op de werkvloer. Deze lege plaats moet worden opgevuld en dat kost geld. Het is voor een eenmanszaak met één man personeel niet te mogelijk om deze kosten te dragen. Alleen grote bedrijven kunnen deze klap opvangen. Wanneer een bedrijf vijftig werknemers heeft is het mogelijk om de taken van deze ene persoon over te dragen aan drie of vier anderen, de klap kan daardoor iets beter worden opgevangen. Door deskundig met zulke situaties om te gaan kan een bedrijf heel veel kosten besparen. In dergelijke situaties is een arbeidsdeskundig onderzoek dus een slimme optie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *