Verzekeringen voor het hele gezin

Verzekeringen voor het hele gezin

Als je een gezin gaat stichten dan haalt dit je leven behoorlijke overhoop. Er gaan veel dingen veranderen en je moet aan allerlei zaken denken waar je normaal nooit aan gedacht zou hebben. Eén van die zaken zijn je verzekeringen. Er zijn verzekeringen waarbij het niet uitmaakt of je wel of geen kinderen hebt. Er zijn ook verzekeringen, waarbij je kinderen ingesloten worden. Op deze manier heb je een verzekering waarbij het hele gezin is verzekerd voor bepaalde zaken. Dat is wel zo handig, zodat je niet per gezinslid een aparte verzekering hoeft af te sluiten. Hierbij enkele verzekeringen die van toepassing zijn voor het hele gezin.

Aansprakelijkheidsverzekering

Voor een gezin kan een aansprakelijkheidsverzekering heel belangrijk zijn. Vooral kleine kinderen die nog overal aanzitten of een beetje onhandig zijn met lopen of fietsen, kunnen heel gemakkelijk schade aan zaken van derden veroorzaken. Het is daarom van belang dat je je kinderen opneemt in de aansprakelijkheidsverzekering. Zo hoef je niet zelf op te draaien, wanneer je kinderen schade aanrichten. De premie is afhankelijk van het aantal gezinsleden en de hoogte van het eigen risico.

Zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht verzekerd voor zorgkosten via de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn via de polis van de ouders verzekerd. Vooral in het eerste levensjaar moet een kind regelmatig inentingen krijgen of beland je al snel eens bij een huisarts omdat je overbezorgd bent. Meld je kindje na de geboorte binnen vier maanden aan bij je zorgverzekeraar. Ook kan het verstandig zijn om jaarlijks je zorgverzekering na te kijken en eventueel over te stappen. Kijk op overstappen.nl/zorgverzekering/ om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Inboedelverzekering

Met kinderen breidt je ook je inboedel uit. De kinderkamer(s) worden voorzien van nieuwe meubels en ook elektronische apparatuur, zoals een babyfoon en een spelcomputer. Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je inboedelverzekering na te kijken of je nog voor voldoende verzekerd bent.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is ook verstandig. Een uitvaartverzekering vergelijken kun je op vele websites doen want er zijn wel wat keuzemogelijkheden. Zo kun je een kapitaalverzekering afsluiten, waarbij de nabestaanden een bepaald bedrag ontvangen en daarvan de uitvaart kunnen financieren. Ook een naturaverzekering is mogelijk, dan ben je verzekerd voor de geleverde diensten van het regelen van een uitvaart. Als je een uitvaartverzekering afsluit dan zijn jij en je partner vaak de hoofdverzekerden en zijn je kinderen tot 18 jaar meeverzekerd. Een uitvaartverzekering vergelijken loont zeker en je belast je kinderen later niet met onnodige kosten voor een uitvaart.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering? Op overstappen.nl worden 4 grote verzekeraars vergeleken en heb je binnen no-time de perfecte uitvaartverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Gaan jullie regelmatig met het gezin op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering afsluiten noodzakelijk. Wel moet je je kinderen bij de verzekering aanmelden, zodat ook zij verzekerd zijn voor alles wat je kan overkomen tijdens de vakantie. Vaak zijn kinderen tot 5 jaar automatisch meeverzekerd. Vanaf die leeftijd moet je ook voor je kind(eren) apart betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Voor juridische geschillen is een rechtsbijstandverzekering zeker aan te raden. Aangezien de premie afhankelijk is van de samenstelling van het gezin is het verstandig om je kind(eren) ook bij de rechtsbijstandverzekering aan te melden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *