Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

In geval van een plotselinge, catastrofale gebeurtenis, heb je misschien maar een paar minuten om te evacueren. Mogelijk voorgoed. Wat zou je mee nemen? Waar zou je heen gaan? Vooruit plannen op het ergste kan helpen de impact van een tragedie te minimaliseren. En kan zelfs levens redden. Dit drie stappenplan kan je op weg helpen naar veiligheid.


Voor je evacuatieplanning:

1. Regel de evacuatie van tevoren
Wacht niet tot het laatste moment om je evacuatie te plannen.

Bepaal waar je naartoe kunt gaan in geval van een evacuatie. Probeer meer dan één optie te hebben. Het huis van een vriend of familielid in een andere stad, een hotel of een opvangcentrum. Houd de telefoonnummers en adressen van deze locaties bij de hand.
Breng je primaire routes en back-up routes naar uw evacuatie bestemmingen in kaart. Voor het geval wegen zijn geblokkeerd of onbegaanbaar. Probeer een fysieke kaart van het gebied te hebben voor het geval GPS-satelliet transmissies niet. Beschikbaar zijn of uw apparaten geen stroom meer hebben.


Voorzie een vooraf bepaalde ontmoetingsplaats van tevoren als je gezinsleden/personen. Voor of tijdens de evacuatie van elkaar worden gescheiden. Maak de locatie specifiek, bijvoorbeeld ‘ontmoet elkaar op de grote klok in het midden van het stadsplein’ en ‘ontmoet’ niet op het dorpsplein ‘. Vraag een vriend of familielid van buiten de stad om op te treden als contactpersoon voor je gezin.
Zet alle evacuatieplannen schriftelijk op met relevante adressen en telefoonnummers. En geef ze aan elk gezinslid.

2. Maak een inventaris


Het maken van een huis of kantoor inventaris en het bij de hand hebben zal handig zijn als je noodhulp moet aanvragen. Het zal ook:

Zorg ervoor dat je genoeg verzekering hebt gekocht om je persoonlijke bezittingen te vervangen.
Versnel zo nodig het proces van verzekeringsclaims
Onderbouw eventuele verliezen voor inkomstenbelasting.


3. Verzamel belangrijke documenten


Bewaar de volgende belangrijke documenten op een veilige plaats die je gemakkelijk. Kunt raadplegen en meenemen in het geval van een evacuatie. En hoewel je voor de meeste hiervan een origineel nodig hebt. Is het een goed idee om digitale kopieën te maken.

4. Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegronden hebben de locatie van blusmiddelen. En zijn plattegronden met daarop onder andere de vluchtwegen. Juist om die reden is een ontruimingsplattegrond van groot belang bij een evacuatie in geval van brand. Safety Company kan een ontruimingsplattegrond opstellen voor uw bedrijf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *