Tips om spijkers te slaan

Tips om spijkers te slaan

Het lijkt misschien makkelijk, een spijker in hout of een muur te slaan, maar veel mensen vergissen zich hierin. Veel voorkomende fouten;
– Je slaat op je vinger
– De muur is te hard en de spijker komt er niet doorheen.
– De spijker wordt krom
– Het hout of de muur werkt niet mee.
Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Gelukkig zijn er een aantal tips die deze veelvoorkomende fouten doen voorkomen.

Veel mensen zijn bang dat ze de hamer op hun eigen handen slaan; terecht. Prijk de spijker daarom door een stevig dik karton heen. Zo blijft de spijker rechtop staan zonder dat jij je vingers in de buurt hebt.

Een andere veelvoorkomende fout is dat men hun spijker door een elektrische- of waterleiding slaat. Dit kan je voorkomen dor een leidingzoeker bij je te hebben. Een kompas kan je bijvoorbeeld tegen de muur houden. Wanneer hij een afwijking geeft, weet je dat er metaal in het muur zit.

Een spijker kan ook te los zitten. Je kunt hem dan nog vrij bewegen of hij valt er snel weer uit. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer de spijker er te los inzit kun je proberen een nat krantenpapierenstukje om de spijker heen te wikkelen. Je zult merken dat de spijker een stuk steviger in de muur zit. Wanneer het opgedroogd is kun je het papier eraf halen.

Aan de andere kant kan het hout weer te hard zijn voor de spijker. Hierdoor wordt de spijker krom als je hem erin probeert te slaan. Een oplossing hiervoor is om de spijker te gaan ismeren met zeep, kaarsenwas of in andere vloeibare zeep. Dit maakt de spijker een stuk gladder en zal hij beter blijven zitten.

Kom je er nogsteeds niet uit? Je kunt bij Multifast kijken voor verschillende producten die jouw kunnen helpen bij het timmeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *