Houten vloer kopen, let hierop!

Houten vloer kopen, let hierop!

Een houten vloer kopen is een dure investering voor uw huis. Uiteindelijk kan het nog voordeliger uitkomen dan laminaat. Laminaat moet namelijk vaker vervangen of gerenoveerd worden. Bij een houten vloer is dit vaak pas na lange tijd nodig. Zo hoeft u na aankoop van een houten vloer voor een lang termijn geen zorgen te maken over bijkomende kosten. Er zijn echter uitzonderingen.

Bij de aankoop van een houten vloer is het belangrijk dat u goed wordt ingelicht door vloerspecialisten. Het komt nog te vaak voor in Nederland maar ook in de rest van de wereld, dat mensen niet goed zijn voorgelicht en daarom met klachten komen.

Wij zetten de meest voorkomende klachten voor u op een rij.

Strepen en spleten in de vloer

Wanneer u vloer was gelegd zag het er strak en mooi uit. U was tevreden en verwachte de komende maanden te kunnen genieten van deze nieuwe strakke vloer. Na enkele maanden of zelfs weken ziet u het al krimpen en zwellen. Mensen die niet goed ingelicht zijn kunnen boos worden.

Want wat is hier aan de hand?
Door klimaatsveranderingen door de seizoenen heen verandert de luchtvochtigheid ook. Omdat een houten vloer een natuurproduct blijft verandert dit mee. Doordat de vochtigheid van de vloer in de winter afneemt kan het een beetje gaan krimpen. Als de vloer duidelijke zichtbare spleten heeft, elk seizoen, dan is het een probleem.

Mijn vloer krijgt snel deuken

Natuurlijk wil ieder mens geen deuken in zijn vloer. Het is daarom belangrijk dat je de juiste vloer aanschaft in huis. Veel mensen worden hierin misleid; zij letten op de Janka hardheid. Janka meet de hardheid van de houtenvloer. Het lijkt daarom logisch om dit in verband te brengen met deuken in de vloer. Het beïnvloed de duurzaamheid maar zegt weinig of er deuken in de vloer komen. Dit hangt af van het soort, hoe het is gekaapt, dikte, de scherpte van het object, enz.

Ik krijg lelijke vlekken op de vloer

Bij de aankoop van een houten vloer moet je ook opletten welke kleuren sneller afdrukken en viezigheid laten zien. Sommige kleuren laten nou eenmaal sneller vlekken zien.

Meer vragen over houten vloeren? Kijk dan ook eens op Martijn de Wit Vloeren.
Heeft u wellicht interesse in andere vloer soorten, dan raden wij tapijttegels van Magic Carpet aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *