Tips om milieubewust te wonen

Tips om milieubewust te wonen
Tips om milieubewust te wonen

De aarde warmt steeds meer op en daar dragen wij allemaal een steentje aan bij. Wees bewust met hoe je leeft want wij laten zelf deze wereld achter aan onze kinderen. Maar hoe leef je nou milieubewust? Om je hierover wat wijzer te maken zijn hier een aantal tips voor je woning!

Isolatie
Is je huis nog niet goed geïsoleerd, ga hier dan zo snel mogelijk mee aan de slag voor dat de winter er aan komt. Door een juiste isolatie houd je namelijk alle warmte in je huis. Je kun zo niet alleen besparen in de maand lasten van gas maar je bent ook meteen een stuk milieubewuster. Maar waar moet je dan beginnen? Zorg voornamelijk dat het dak goed is geïsoleerd, alle warmte stijgt namelijk naar boven en het zou dan ook zonde zijn dat je deze warmte bij het dak verliest. Ramen en kozijnen zijn ook een punt van aandacht, wanneer je nog oude ramen en kozijnen hebt dien je deze ook te vervangen zo kan de warme lucht niet ontsnappen en de koude lucht ook buiten blijven. Let op deze aanpassingen kunnen je wel 500 euro per jaar schelen.

Verwarming en douche
Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van de verwarming en douche. Want gas is echt heel erg slecht voor het milieu. Je hebt niet door hoeveel gas je opstookt terwijl je onder de douche staat of wanneer je de verwarming een keer vergeet. Het is erg zonde dat al deze ingewonnen gas voor niets verbruikt wordt. Zorg dat je alleen doucht wanneer het nodig is. En zorg dat je in de winter maar wat extra truien aantrekt zodat de verwarming in huis niet zo hoog hoeft te staan.

Zonnepanelen
Tegenwoordig worden we zelfs gesubsidieerd bij het nemen van zonnepanelen wanneer je het zou kunnen missen is het zeker het investeren waard. Je verdient de zonnepanelen namelijk dubbel en dwars terug en je zorgt er zo ook voor dat je een stuk milieubewuster bezig bent.

Apparaten uitzetten
Vergeet het licht, de tv of andere apparaten niet uit te zetten dit kost namelijk onnodig stroom en stroom is slecht voor het milieu. Ondanks we stroom wel nodig hebben kunnen we het beter zo minmogelijk gebruiken. We adviseren je om allen lampen en apparaten op een controller te zetten. Zo kan je namelijk met een afstandsbediening alle apparaten uitzetten. Ook apparaten waar van je sowieso gaat vergeten dat ze op stroom werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *