Praten met een medium in het rouwproces

Praten met een medium in het rouwproces

Wanneer je net een dierbare hebt verloren, ga je door een rouwproces heen. Hoe mensen omgaan met de rouw, is eigenlijk heel erg persoonlijk.  Ieder mens is anders, en juist daarom zou het rouwproces bij iedereen anders verlopen. In het rouwproces moet je proberen je zelf aan te passen aan het feit dat de dierbare definitief afwezig is, hoe moeilijk dat ook is. Soms kan het helpen om in gesprek te gaan met een medium, die contact kan leggen met de overledene.

Hoe spiritualiteit u kan helpen

Spiritualiteit komt van het Latijnse woord spiritus, wat geest betekend. Spiritualiteit heeft in de breedste zin dan ook veel te maken met de geest, denk bijvoorbeeld aan religie, of het geloof in bovennatuurlijke krachten. Spiritualiteit is een zeer ruim begrip, wat moeilijk te definiëren is. Het heeft vooral betrekking tot de relatie die mensen hebben met hun omgeving; de andere mensen en de natuur, de relaties die we onderling opbouwen en het gevoel om ergens bij te horen. Maar het heeft ook zeker betrekking met de zin van het leven.

Bij spiritualiteit denkt men dan ook vaak aan leven na de dood en ‘geesten.’ Dit heeft dan weer meer te maken met spiritisme, dit is namelijk het geloof dat mensen na onze dood als geest voorbestaan, en dat overlevende in bepaalde omstandigheden weer in contact kunnen komen met nabestaande, bijvoorbeeld via een medium. Er zijn veel verschillende vormen hoe spiritualiteit je kan helpen, als je bijvoorbeeld onzeker bent over je toekomst, in de rouw zit, of nog veel vragen hebt voor een overleden dierbare.

Contact met een medium

 Een medium kan jou helpen om weer in contact te komen met een dierbare, en je zo helpen met het verwerken van je verdriet.  Heel simpel gezegd figureert een medium als een soort van door geef luik, het medium is in dit geval namelijk de verbinding tussen leven en dood. Daarnaast, kan een medium vaak ook contact leggen met engelen, demonen of dieren. Dit komt door dat het medium vaak tussen twee werelden in leeft, vaak vinden ze dat contact door een in soort trance te raken. Ook zijn sommige mediums in staat om contact te leggen met een andere wereld via een artistieke manier, bijvoorbeeld door te tekenen of doormiddel van muziek.

Rouwverwerking

Een medium kan je zo bijvoorbeeld helpen om jou een beter inzicht te geven, door bijvoorbeeld vragen te beantwoorden die jij aan je dierbare hebt. Dit kan je helpen met het omgaan met je verlies, zo kan het bijvoorbeeld het gevoel van eenzaamheid verminderen, of helpen bij het oplossen van andere problemen die je op dit moment ervaart. Er zijn veel verschillende vormen hoe spiritualiteit je kan helpen. Wees niet bang om contact te zoeken met bijvoorbeeld een medium of paragnost om je te helpen in een spirituele vorm.

Voor meer informatie kun je altijd contact op nemen met een medium of paragnost.
Online zijn er ook verschillende blogs over spiritualiteit en het leven na de dood te vinden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *