Manieren van kamperen

Manieren van kamperen

Kamperen geeft vaak een groot gevoel van vrijheid. Bovendien kun je in een mooie, groene omgeving heerlijk tot rust komen. Of je kunt ervoor kiezen avontuurlijke activiteiten en sporten aan te gaan. In ieder geval is het een manier om veel te kunnen zien van je omgeving.
Er zijn verschillende manieren om te kunnen kamperen. Hieronder zetten we ze op een rij.

Tent

Het handige aan een tent is het feit dat deze relatief eenvoudig op te bouwen en af te breken is. Het is weliswaar minder comfortabel dan andere kampeervormen, maar het voordeel is dat tenten vaak licht vervoerbaar en draagbaar zijn. Hierdoor is het makkelijk ze mee te nemen op een wandeltocht of een trektocht. Bovendien zijn er tegenwoordig steeds meer slimme technieken ontwikkeld om tenten snel op te kunnen zetten, zoals pop- up tenten die je bijvoorbeeld alleen maar in de lucht hoeft te gooien waarna ze zichzelf uitvouwen.

Glamping

Dit is een manier van luxe kamperen, zonder ongemak. Hierbij kun je denken aan eeen kant-en-klare bungalowtent, die al staat en ingericht is. Zo kunnen ze ingericht zijn met meubilair, een eigen keuken, badkamer en toilet. Eigenlijk kun je voorstellen dat alles wat je thuis hebt je terug kunt vinden in een glamping optie.

Caravan

Een caravan is eigenlijk een aanhangwagen waar je in kunt kamperen. Deze vorm van kamperen heeft meerdere voordelen: je hoeft nauwelijks iets op te zetten, je hebt veel opbergruimte, het heeft een stevige constructie en het geeft een veilig gevoel. Het is een soort tweede huis op wielen, en zo kan het ook ingericht worden. Zo kan het een chemisch toilet bevatten, warm en koud tapwater, een verwarming, koelkast, vrieskast, airconditioning, aansluiting voor televisie en permanente bedden. Aan de caravan kan een luifel of een voortent worden vastgemaakt. In plaats van zelf een caravan mee te brengen, kun je ook kiezen voor het gemak op een camping een caravan te huren die op een vaste plek staat. Hierdoor zijn ze vaak op het elektriciteitsnet en de gas- en waterleiding aangesloten, en is rondom de stacaravan een tuin of terras ingericht. Stacaravans zijn in allerlei soorten en maten te vinden en veel campings hebben ze, alleen vaak in beperkte mate. Het is hierdoor handig om op tijd te reserveren.

Camper

Tenslotte kun je ervoor kiezen met een camper op pas te gaan. Voordelen hiervan zijn: je hebt veel vrijheid, er kan relatief veel afstand worden afgelegd en er kan makkelijk mee rondgetrokken worden. Het is niet nodig overal een camping op te zoeken, waardoor je op veel mooie en alternatieve plekken kunt komen. Bovendien biedt een camper vaak redelijk wat luxe en rijdt het minder lastig dan een caravan.
Een voorbeeld van een bedrijf wat camper verhuurd en verkoopt is Campertravels. Je kunt hierbij selecteren op het bouwjaar, het interieur, de prijs en het merk. Bovendien zijn er vaak aanbiedingen op de website en kun je ook losse onderdelen en accessoires voor campers bestellen. Neem maar eens een kijkje op Camper kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *