Hoe weet je of je gonorroe hebt?

Hoe weet je of je gonorroe hebt?

Een soa die in Nederland de laatste jaren veel voorkomt is gonorroe. Maar wat is gonorroe precies, hoe krijg je het en hoe kun je er weer vanaf komen? In dit artikel zullen we je kort meer informatie geven omtrent deze vervelende soa.

Wat is gonorroe precies?

Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie die door middel van seks wordt overgedragen. Vooral bij mannen is deze soa een veelvoorkomend probleem, en in het bijzonder bij homoseksuele mannen.

De soa staat ook wel bekend als “de druiper”.

Wat zijn de kenmerken van gonorroe?

Het is belangrijk om te weten dat gonorroe in veel gevallen geen klachten met zich meebrengt. Hierdoor kun je dus met de soa rondlopen zonder dat je het zelf weet. Voornamelijk bij vrouwen is het vaak het geval dat er zich geen klachten voordoen.

Echter krijgen mannen vaak wel te maken met een aantal fysieke klachten wanneer zij de soa hebben opgelopen. Wanneer je last krijgt van afscheiding uit de plasbuis en pijn bij het plassen kan dit een teken zijn dat je besmet bent geraakt met gonorroe.

Hoe weet je of je gonorroe hebt?

Het is dan ook altijd aan te raden om je te laten testen op gonorroe wanneer je met deze klachten te maken krijgt.  Je kunt dit laten doen bij een professionele soa kliniek, de huisarts of door middel van een zelftest.

Wij raden je aan om dit altijd bij de huisarts of bij een kliniek te doen zodat je er zeker van bent dat je juist behandeld wordt. Veel zelftests zijn namelijk niet 100% zeker.

Hoe wordt gonorroe behandeld?

Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om gonorroe te behandelen. Je krijgt hiervoor namelijk antibiotica toegediend, wat ervoor zorgt dat je binnen enkele dagen weer geheel soavrij bent. Natuurlijk is het wel raadzaam om altijd je best te doen om soa’s te voorkomen door altijd veilige seks te hebben.

Voorkomen is immers beter dan genezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *