De voor- en nadelen van een serre

De voor- en nadelen van een serre
De voor- en nadelen van een serre

Door het koude weer in Nederland kunnen mensen niet optimaal van hun tuin genieten. Heb jij hier ook last van? Denk er eens over na om een serre aan te schaffen.  Een serre is een aanbouw op de begane grond aan een woning. Het is een glazen ruimte aan de zijkant van de woning. In dit artikel vertel ik de voor- en nadelen van een serre.

De voordelen van een serre

Een serre neemt meerdere voordelen met zich mee. Zo komt er door het vele glas meer licht en warmte in huis. Na het aanschaffen van een serre zul je meteen werken dat uw woning een stuk lichter wordt. Hierdoor worden overdag kosten bespaart op het gebied van verlichting. Bent u de zon even zat? Dan doe je gewoon de serre zonwering over het glas waardoor je lekker in de schaduw kan zitten. In de serre is het ook extra warm waardoor energiekosten worden bespaard.

Naast dit lijkt uw huis ook een stuk ruimer door de serre. Het wegvallen van de achtergevel zorgt ervoor dat het huis groter lijkt. Door deze aankoop wordt de woning ook meer waard. Kopers letten op dit soort extra’s en zijn ver bereid een goed bedrag vo0or neer te leggen. Dit zorgt ervoor dat de aanschaf van een serre eigenlijk heer erg mee valt.

De nadelen van een serre

Er zijn ook nadelen aan een serre. Zo is de warmte heel fijn, maar dit kan ook vervelend zijn. Het kan behoorlijk snel enorm warm aan voelen en in hoogzomer is dit voor veel mensen niet zo fijn. Naast dit is de woning een stuk kwetsbaarder. Doordat een serre vooral uit glas bestaat kunnen bijvoorbeeld grote hagelstenen al voor problemen en gebroken glazen zorgen. Pantserglas is de oplossing om dit te voorkomen.

Wil je nou meer genieten van jouw tuin en vind je de warmte niet erg? Dan is een serre de optie voor jou. Installeer een serre zonwering om de warmte een beetje tegen te gaan en optimaal te genieten van de serre. Neem een kijkje op tuinmaximaal.nl voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *