5 tips voor efficiënte Jaga radiatoren

5 tips voor efficiënte Jaga radiatoren
5 tips voor efficiënte Jaga radiatoren

Zorg ervoor dat je jaga radiatoren optimale warmte leveren deze winter met onze vijfpunts gids. Volg onze beste tips om ervoor te zorgen dat jouw huis straks de meest knusse ontsnapping is aan de kou.

1. Ontluchten van radiator

Als je radiator aan de onderkant heet is, maar boven koud is, kan er lucht in opgesloten zijn. Om de lucht kwijt te raken en je huis in zijn oude, gezellige glorie te herstellen, steek je een radiatorsleutel of een kleine schroevendraaier in het ontluchtingsventiel van de radiator en draait kun je het ontluchten. Doe dit echter niet als de verwarming aan staat of de radiator nog heet is.  Houdt een doek vast om water op te vangen dat naar buiten kan druppelen als alle lucht vrijkomt. Sluit de klep wanneer het water begint te stromen.

2. Vermogen van een radiator 

Het vermogen van een radiator wordt gemeten in Wattages (Watt). Gebruik een online rekenmachine om de Watt te berekenen die nodig zijn om een ​​kamer te verwarmen. Talloze factoren kunnen van invloed zijn op hoe koud een kamer is, van de richting waarin deze is gericht tot het aantal buitenkamers. Met een online rekenmachine kun je rekening houden met al deze factoren. Evenals met het feit dat je wilt dat sommige kamers warmer zijn dan anderen – geniaal!

3. Nieuwe radiator kopen

Als je radiatoren wilt vervangen of meer wilt toevoegen zonder jouw ketel te hoeven vervangen, controleer dan met een technicus of je huidige ketel voldoende capaciteit heeft. Let bij het kiezen van een nieuwe radiator op de Wattage in plaats van op maat – krachtige radiatoren hoeven niet langer groot te zijn.

4. Locatie van radiator

De positie van radiatoren kan ook van invloed zijn op hoe efficiënt ze een kamer verwarmen. Ze worden traditioneel onder gordijnen geplaatst, maar zorg ervoor dat je de warmte niet met de gordijnen blokkeert. Om meer warmte terug de kamer in te leiden, kun je radiatorfolie achter de radiatoren plaatsen.

5. Bediening van radiator

Bij oude verwarmingssystemen ontbreken vaak adequate bedieningselementen, zoals verstelbare radiatorkranen, waardoor je de radiatoren niet omhoog of omlaag kunt draaien – ze zijn in- of uitgeschakeld. Je hebt ook de juiste bedieningselementen voor de ketel nodig om de prestaties en efficiëntie te verbeteren. Up-to-date regelingen zorgen ervoor dat de ketel en radiatoren met elkaar kunnen communiceren, waardoor je een veel betere centrale verwarming krijgt.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *