Welke ooglaserbehandelingen zijn er?

Welke ooglaserbehandelingen zijn er?
Welke ooglaserbehandelingen zijn er?

Binnen het ooglaseren zijn er verschillende manieren waarop een ooglaserbehandeling kan plaatsvinden. Dit begint allemaal met een vooronderzoek. In dit vooronderzoek komt eerst naar voren of je geschikt bent voor het ondergaan van een ooglaserbehandeling en wanneer dit inderdaad het geval is zal er een advies uitrollen welke behandeling het meest geschikt is. In dit artikel leggen we de verschillende soorten ooglaserbehandelingen uit.

De TransPRK ooglaserbehandeling

Een van de modernste manieren van het ooglaseren is met behulp transprk ooglaseren. Het fijne aan deze methode is dat je ogen dan door niets of iemand wordt aangeraakt. Dit kan voor jezelf een geruststellend gevoel geven. Bij deze ooglaserbehandeling wordt alles via een computer geregeld. De computer heeft namelijk een volledig 3D model van je ogen in beeld. Deze ooglaserbehandeling duurt daarom ook slechts 30 seconden. Wanneer de behandeling is afgelopen krijg je een tijdelijke contactlens zodat in de tussentijd je ogen kan gaan herstellen.

Lasek behandeling

Wanneer uit het vooronderzoek blijkt dat de Lasek behandeling de meeste geschikte behandeling voor je is dan zal de bovenste laag van je hoornvlies, ook wel het epitheel genoemd, worden losgeweekt met alcohol. Deze behandeling wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer je beschikt over een dun hoornvlies, lage sterkte, een dun hoornvlies en wanneer je een verhoogd risico hebt op oogletsel wanneer er niets gedaan wordt. Net als bij de transprk behandeling duurt ook deze behandeling zeer kort.

Lasik behandeling

Op het moment dat het onderzoek aantoont dat het er behandeld moet worden in de derde laag van het hoornvlies dan krijg je een lasik behandeling. Met een speciale laser wordt er dan een flapje in het oog gemaakt en vervolgens opzij gelegd. Op dat moment kan de sterkte van het oog worden gecorrigeerd met de Lasik intralase smartpulse laser. Het lapje wordt vervolgens weer heel precies teruggeplaatst. Vervolgens heeft het ogen wel even de tijd nodig om te kunnen herstellen.

Wanneer zelf een behandeling kiezen?

Over het algemeen beslist de arts welke behandeling uitgevoerd moet worden. Dit is op basis van het vooronderzoek dat wordt uitgevoerd. Mocht de arts aangeven dat er meerdere mogelijkheden zijn dan is het in sommige gevallen mogelijk om te kiezen, maar het is altijd raadzaam om het advies van de arts op te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *