Wat zijn de voordelen van een beautyblender?

Wat zijn de voordelen van een beautyblender?

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: de beautyblender. Dit schoonheidsproduct in de vorm van een gekleurd, sponsachtig eitje is in het jaar 2003 geïntroduceerd, maar pas rond 2010 werd het populair in Nederland. Sindsdien maken veel vrouwen met plezier en enthousiasme gebruik van dit make-up sponsje. Maar wat is een beautyblender nu precies, hoe wordt het gebruikt en wat zijn de voordelen?

Wat is de Beautyblender?

Een beautyblender is een zachte, flexibele spons in de vorm van een ei, die ervoor zorgt dat je je make-up egaal op je gezicht aan kunt brengen. Doordat de spons zo flexibel is, vormt hij naar de contouren van je gezicht, waardoor het aanbrengen van je schoonheidsartikelen gemakkelijker wordt. De eivorm helpt je hierbij. Zo kun je de onderkant van de beautyblender  gebruiken voor de vlakke delen van je gezicht, terwijl de bovenkant geschikt is voor plekken waar je minder goed bij kunt, zoals je neus of je ogen. De spons is zowel droog als een beetje vochtig te gebruiken; wanneer je hem een beetje nat maakt zal je je make-upartikelen iets zuiniger kunnen aanbrengen en zal het resultaat er wat transparanter uitzien.

Voordelen van een Beautyblender

Een Beautyblender ziet er niet alleen leuk uit, maar dit schoonheidsproduct is ook nog eens heel handig. Zo kan het gebruikt worden voor het aanbrengen van meerdere soorten make-up, en kunnen deze artikelen ook gemakkelijk worden geblend. Het resultaat is erg egaal en natuurlijk ten opzichte van het aanbrengen van make-up met een kwastje of met je vingers, en zorgt daarnaast ook nog eens voor een minder gevoelige huid. Misschien lijkt de aanschafprijs in eerste instantie wat hoog, maar als je bedenkt dat je een aantal maanden tot een jaar gebruik kunt blijven maken van al deze voordelen, is de aanschaf van een Beautyblender het meer dan waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *