Echtscheiding? Regel het juist

Echtscheiding? Regel het juist

Een scheiding is iets erg aangrijpends en er moet enorm veel worden geregeld, zeker wanneer jullie ook kinderen hebben. Om extra spanning te vermijden, raden wij je aan om je echtscheiding met een scheidingsadvocaat te regelen. Deze staat je bij in onder andere; het aanvragen van de echtscheiding, alimentatie, echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en een boedelverdeling. Dit zijn zaken waar je nooit over na denkt tijdens een relatie, maar waar je plotseling mee geconfronteerd wordt.

Wanneer kan een advocaat mij/ons bijstaan?

Een advocaat kan je in alle gevallen bijstaan. Dit kan dus een gezamenlijke keuze zijn, maar ook wanneer één persoon uit de relatie een echtscheiding wilt, maar de ander hier niet aan mee wilt werken. Dit levert natuurlijk extra complicaties op en op dit gebied kan de advocaat naast het regelen van alle zaken je ook adviezen geven en eventueel bemiddelen. Wat de advocaat nog meer doet voor jouw scheiding?

  • Echtscheiding aanvragen – De echtscheiding moet bij een rechtbank worden ingediend door een advocaat. De rechter moet vervolgens uitspraak doen over de echtscheiding
  • Echtscheidingsconvenant – Hierin worden alle afspraken in vastgelegd. Denk hierbij aan alimentatie, het ouderschapsplan en de woning. Daarnaast kan je ook zaken vastleggen die voor jullie belangrijk zijn. De convenant wordt vervolgens door de advocaat naar de rechtbank gestuurd en deze moet hierop akkoord geven.
  • Ouderschapsplan – Indien er kinderen bij de scheiding betrokken zijn moet de regeling worden vastgesteld in een ouderschapsplan.
  • Inschrijving in registers burgelijke stand – Als laatste moet de echtscheidingsbeschikking worden registreert bij de burgelijke stand.

Hoe vindt je nou een geschikte advocaat?

Een advocaat vinden is vrij lastig, zeker wanneer je geen juridische achtergrond hebt of simpelweg nog nooit in aanraking bent gekomen met een advocaat. Waar zitten de advocaten die mij kunnen bijstaan, welke is niet alleen op geld uit maar wilt mij ook echt helpen en met welke advocaat heb ik een klik? Hiervoor is Lawspot opgericht. Lawspot is een online platform waar je kosteloos jouw zaak kan pitchen en de aangesloten advocaten kunnen hierop reageren. Vervolgens kies je zelf de advocaat die het best bij jouw past. Een advocaat vinden is dus gemakkelijk om te doen.

Scheiding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *