Wat te doen bij ongedierte

Wat te doen bij ongedierte
Wat te doen bij ongedierte

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer u thuis, of bijvoorbeeld op uw werkplek, te maken krijgt met ongedierte. Veel mensen vinden ongedierte vies, eng of schamen zich ervoor. Daarnaast kan ongedierte slecht zijn voor de gezondheid. Wanneer er sprake is van ongedierte of wanneer je alleen al een vermoeden hebt, is het belangrijk om snel contact te zoeken met een expert. Op deze manier kan erger worden voorkomen en kan het probleem bij de kern worden aangepakt. In dit artikel vertel ik je graag over een aantal veelvoorkomende soorten ongedierte in Nederland en wat je kunt doen om ongedierte te voorkomen.

Veelvoorkomende soorten ongedierte

Er bestaan een hoop verschillende soorten ongedierte. Sommige soorten komen vaker voor dan andere. Hieronder som ik een aantal veelvoorkomende soorten ongedierte voor je op.

Ratten

Ratten komen overal ter wereld voor en ook in Nederland zijn ze op veel plaatsen te vinden. In Nederland zijn de meestvoorkomende soorten de bruine en de zwarte rat. Bruinte ratten zijn, net als muizen, veel te vinden op plekken waar ook mensen te vinden zijn.  Bruine ratten kun je ratten vinden langs sloten, in kelders, kruipruimtes en in opslagplaatsen. Zwarte ratten komen voornamelijk voor in hoge gebouwen, bij havens en in pakhuizen. Zowel bruine als zwarte ratten zijn voornamelijk ‘s nachts actief.

Als je een rattenplaag wil voorkomen zijn er een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis schoon en opgeruimd is en dat je vuilnisbakken goed afsluit en bovendien dagelijks leegt. Tenslotte kun je ervoor kiezen om een kat te nemen. Als je eenmaal last hebt van ratten, is ratten bestrijden van groot belang omdat ze voor een hoop overlast kunnen zorgen.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn voor veel mensen een ware nachtmerrie. Het zijn insecten die ongeveer 5 millimeter lang zijn en zich voeden met bloed. Een lange tijd kwamen bedwantsen een stuk minder voor in Nederland, maar helaas zijn bezig aan een nieuwe opmars. Dit komt onder andere doordat regelgeving omtrent het bestrijden van bedwantsen is veranderd en doordat we tegenwoordig veel meer reizen dan vroeger. Veel bedwantsen zijn namelijk afkomstig uit landen waar de hygiëne een stuk minder is. Bedwantsen komen dan ook voornamelijk voor in populaire reisaccommodaties zoals hotels en bed & breakfasts. Ook komen bedwantsen vaak voor in tweedehands spullen als matrassen, banken en kleding.

Hoe kom je er nou achter dat je last hebt van bedwantsen? Wanneer je last hebt van een bedwantsenplaag, vind je bloedvlekjes en schilfertjes in je bed en vind je beten op je huid. Deze beten zijn vergelijkbaar met de beet van een mug, maar vaak vind je er drie vlakbij elkaar. Bedwantsen verstoppen zich vaak achter plinten en in naden en kieren. Als je eenmaal last hebt van bedwantsen, is het verstandig om de besmette spullen niet te verplaatsen, omdat ze zich zo over meerdere ruimtes kunnen verspreiden. Bij bedwantsenbestrijding is het verstandig dat het grondig gebeurd en daarom is het verstandig om direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Schakel tijdig een ongediertebestrijder in

Zoals met de meeste problemen geldt, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk en bij de kern aan te pakken. Dit geldt uiteraard ook wanneer er sprake is van ongedierte. Nog beter is het om ongedierte te voorkomen, immers: voorkomen is beter dan genezen. Mocht je last hebben van ongedierte of heb je het vermoeden dat je last hebt van ongedierte, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in, voordat het probleem verergerd.

Ik hoop dat ik je in dit artikel meer heb kunnen bijbrengen over de verschillende soorten ongedierte en wat je zelf kunt doen op het moment dat er sprake is van ongedierte. Wil je meer weten over ongedierte of wil je een ongediertebestrijder inschakelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Bestrijdingsdienst Van der Velden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *