Dit komt er op je af wanneer je een uitvaart regelt

Dit komt er op je af wanneer je een uitvaart regelt
Dit komt er op je af wanneer je een uitvaart regelt

Wanneer een dierbaar familielid of een goede vriend(in) is overleden, krijg je met veel geregel te maken. Uiteraard moet er een passend afscheid geregeld worden, en wanneer die taak op jouw schouders rust, begrijpen we dat je aanvankelijk misschien schrikt van alles wat er op je afkomt. In deze blog lichten wij toe welke zaken horen bij het regelen van een uitvaart. Zo krijg je een beter inzicht in de dingen die je te wachten staan en kun je je daar goed op voorbereiden. Misschien wel het belangrijkste om te beseffen is: je staat er echt niet alleen voor! Je kunt allereerst hulp inschakelen van een begrafenisondernemer die veel ervaring heeft met het regelen van uitvaarten. Daarnaast heb je hopelijk steun aan andere familieleden en vrienden die jou kunnen helpen met praktische en andere zaken.

Een uitvaart regelen in Soest? Neem een kijkje op de website van Uitvaartzorg Koningshof voor eenĀ uitvaart Soest.

De aflegging van het lichaam

Een van de eerste taken die moet worden volbracht na het overlijden van een persoon, is de aflegging van het lichaam. Met dit begrip bedoelen we het proces van wassen en aankleden van het lichaam van de overledene. Het is belangrijk dat dit gebeurt, omdat een lichaam natuurlijk wordt opgebaard bij een uitvaartcentrum

tot de begrafenis of crematie.

 

Als jij het fijn vindt om zelf degene te zijn die het lichaam wast en aankleedt, is dit mogelijk. Vind je het prettiger om dit over te laten aan iemand anders? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Het belangrijkste is dat jij kiest voor de optie waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Begrafenis of crematie?

Een belangrijke knoop die moet worden doorgehakt, is of de overledene zal worden begraven of gecremeerd. Soms heeft de verleden daar zelf misschien al een voorkeur uitgesproken toen zij of hij nog in leven was. Als dat niet het geval is, zal postuum een keuze gemaakt moeten worden. Weet je zelf niet zo goed wat beide opties inhouden? Of wil je graag bijgestaan worden in het besluitproces? Ook dan kan de begrafenisondernemer jou helpen. Hij of zij weet dankzij de ervaring zoveel, en die kennis deelt hij of zij natuurlijk graag met jou.

 

De uitvaart zelf

Ook voor de uitvaart zelf moet het nodige worden geregeld. Denk aan de muziek, het programma, het kiezen van een locatie. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wees niet bang om hulp te vragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *