Wanneer is het tijd om te kiezen voor een ooglidcorrectie?

Wanneer is het tijd om te kiezen voor een ooglidcorrectie?
Wanneer is het tijd om te kiezen voor een ooglidcorrectie?

Wanneer is het precies tijd om te kiezen voor een ooglidcorrectie? Dit is iets wat veel mensen zichzelf afvragen wanneer ze het voorbij zien komen op het internet. Je bent namelijk niet de enige en er zijn steeds meer mensen die informatie opzoeken over ooglidcorrecties. Een ooglidcorrectie is een zeer geliefde ingreep en wereldwijd is het een belangrijke ingreep. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met hangende oogleden, of in sommige gevallen wallen. Dit is natuurlijk erg vervelend en er zijn ook verschillende kwaaltjes die meegebracht worden. Daarnaast zijn ooglidcorrecties ingrepen die heel erg eenvoudig zijn en ze zijn vaak binnen een paar uur gedaan. Wanneer jij heel erg last gaat krijgen van hangende oogleden of extreme wallen, kan het verstandig zijn om te kiezen voor ooglidcorrecties. Wil jij weten wat het precies inhoudt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een operatie die hangende oogleden of wallen onder de ogen kan herstellen. Hierbij wordt overtollig huid, spier en natuurlijk vet verwijderd.  Door de hangende spieren is er een grotere kans dat er vet komt, dit wordt met een correctie verwijderd. Tijdens de ingreep krijg je een plaatselijke verdoving en wordt er een snede gemaakt in de plooi van je oogleden. Je kunt hierbij kiezen voor een correctie aan het bovenooglid, maar ook het onderooglid. In sommige gevallen kunnen beide oogleden behandeld worden, maar kost dit natuurlijk wel extra. De meeste mensen kiezen voor een ooglidcorrectie, omdat ze weer een frisse blik willen hebben. Met hangende oogleden lijkt het namelijk net alsof je net uit het bed komt. Ook hebben veel mensen last van hoofdpijn en kan dit komen door de hangende oogleden. Met een correctie heb je hier helemaal geen last meer van en dat is natuurlijk heel voordelig.

De herstelprocedure

Wanneer jij een ingreep ondergaat voor je oogleden, is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je herstelt. Door de ontwikkelingen op het gebied van een ooglidcorrectie, is dit tegenwoordig erg eenvoudig. Net na de ingreep is de kans groot dat je pijn hebt aan de oogleden en in sommige gevallen heb je last van hoofdpijn. Het is van belang dat je iemand meeneemt, die jou naar huis kan brengen. Je mag namelijk niet direct autorijden en je moet de komende dagen veel uitrusten. Gedurende 14 dagen na de behandeling is het van belang dat je geen zware dingen gaat tillen. De meeste mensen kunnen na 2 dagen weer aan het werk en ook autorijden. Het herstel van een ooglidcorrectie valt over het algemeen mee, maar je moet natuurlijk wel erg goed op letten. 

ABC Clinic | Mooi jezelf blijven

Eindresultaat van de ooglidcorrectie

Het resultaat van een ooglidcorrectie kan behoorlijk lang duren. Vaak zie je pas na 2 maanden resultaat, maar dit is natuurlijk de moeite waard. Deze resultaten blijven niet voor altijd zitten en de kans is groot dat de huid weer vet verzameld. Na een aantal jaar kun je ervoor kiezen om een nieuwe ingreep te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *