Haartransplantatie is een makkelijke ingreep

Haartransplantatie is een makkelijke ingreep
Haartransplantatie is een makkelijke ingreep

Je zelfverzekerd voelen is bij lange na nog niet zo vanzelfsprekend. Zeker nu met hoe centraal sociale media staat in ons leven is het moeilijk om jezelf niet met anderen te vergelijken. Je haar speelt een grote rol bij je uiterlijk, dit kan maken of breken. Wanneer je kale plekken hebt gekregen door bijvoorbeeld ouderdom of door een behandeling die je bent ondergaan waardoor je haar is uitgevallen zou je makkelijk een haartransplantatie kunnen doen waarbij de haarzakjes verplaatst worden naar de plekken waar niks meer zit. Vaak worden je eigen haarzakjes gebruikt om zo een natuurlijk resultaat te behalen. Je eigen haar loopt zo over in de nieuwe haren die met de tijd weer groeien. 

Meestal zie je goede resultaten na vier maanden. In het begin valt alles uit, maar hierna zal alles sterker en dikker teruggroeien. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen wanneer je bijvoorbeeld een wond hebt opgelopen als je bent gevallen, dit werkt ook zo met het haar.

Haartransplantatie de oplossing?

Naast dat de prijzen van deze ingreep steeds aangenamer worden is de behandeling zelf ook als steeds prettiger ervaren. De meeste haartransplantatie wordt pas uitgevoerd als er een plaatselijke verdoving is toegediend. Deze werkt vaak wat langer dan normaal zodat de behandeling gemakkelijk kan worden uitgevoerd. De ingreep duurt niet erg lang, waardoor onder narcose gaan onnodig zou zijn. Omdat de drempel van de ingreep zo laag ligt maakt dit de keuze ervoor makkelijker. Ook als je ziet wat je ervoor terugkrijgt is de keuze zeker niet moeilijk om te maken. De resultaten zijn permanent en je hoeft je geen zorgen meer te maken om de kale plekken waar je nu telkens tegenaan kijkt en je onzeker door wordt. Wanneer je foto’s van jezelf ziet en je voelt je er niet goed bij wil je dit natuurlijk veranderen.  Een haartransplantatie neemt die problemen volledig weg.

Je haar sterker maken

Naast een haartransplantatie kun je de kwaliteit van het haar bevorderen door extra vitamine supplementen in te nemen om zo betere resultaten te creëren. Niet alleen extra vitamines maar ook slaaptekort kan meewerken aan een slechte kwaliteit van je haar. Daarom is het belangrijk om een goed slaapritme te hebben en gezond te eten. Wanneer je dit doorzet naast je haartransplantatie zul je zien dat je optimale resultaten gaat ervaren. Het geeft je een hele mentale boost wanneer je lekker in je vel zit en je weet dat je er goed uit ziet. Hoe je haar eruit ziet kan hier natuurlijk aan meehelpen maar aan het einde van de dag draait het erom hoe je er zelf mee omgaat.

Voel je zelfverzekerd

Of een haartransplantatie de oplossing is? Dat is nog maar net de vraag. De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan zijn enorm tevreden en er zeker over te spreken. Je hoeft weinig te letten op de nazorg, alleen voorzichtig te doen. Maar er zijn geen heftige pijnlijke zwellingen zoals bijvoorbeeld bij een neusoperatie. Ook zijn er veel plekken waar je dit kunt doen, in zowel Nederland als andere landen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *