Waarmee rekening te houden als je een warmtepomp koopt

Waarmee rekening te houden als je een warmtepomp koopt
Waarmee rekening te houden als je een warmtepomp koopt

In de huidige tijd met de klimaatverandering wil je ook je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Laat je een nieuwe woning bouwen of is de oude Cv-ketel wel aan vervanging toe? Dan kun je er ook voor kiezen een warmtepomp te kopen.

Kijk en vergelijk

Een warmtepomp is geen goedkope aanschaf en daarom is het raadzaam eerst goed rond te kijken wat er allemaal te koop is. Dit kun je doen door op internet diverse aanbieders met elkaar te vergelijken en de nodige informatie in te winnen. Niet ieder huis is even geschikt voor een warmtepomp en vaak dienen er de nodige aanpassingen gedaan te worden.

Kijk of een warmtepomp voor jouw woning geschikt is

Om te kijken of jouw huis er wel geschikt voor is kun je op internet nagaan of een warmtepomp nut heeft. Zo kun je meteen zien of en welke aanpassingen nodig zijn.

Laat je goed informeren op voorhand

Omdat er veel aanbieders en installateurs zijn van warmtepompen zoek je het beste naar een goede aanbieder. Als je deze eenmaal gevonden hebt laat je dan eerst voorlichten hoe de pomp werkt en welke voor- en nadelen deze heeft. Een goede installateur neemt je thuissituatie in acht zodat er bepaald kan worden of je profijt hebt van een warmtepomp. Laat altijd eerst een offerte maken zodat je weet waar je aan toe bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *