Vocht in je knie: oorzaken en behandelingen

Vocht in je knie: oorzaken en behandelingen
Vocht in je knie: oorzaken en behandelingen

Je gaat opstaan van je bureau en voelt een plopje in je knie. Je denkt er niets van totdat je er gewicht op zet en de pijn door je gewricht siddert. Je strompelt naar de badkamerspiegel en ziet dat je knie gezwollen is en dat er vocht rond het gewricht zit. Wat is er aan de hand? Het kan zou zijn dat je vocht in je knie hebt. Dit kan heel vervelend zijn, maar is gelukkig goed te herstellen.

Oorzaken van vocht in je knie

Vocht in je knie kan een paar verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is overbelasting, vooral als je activiteiten doet die je knieën veel belasten, zoals hardlopen of springen. Vocht in je knie kan echter ook veroorzaakt worden door een blessure, artritis of jicht.

Heb ik vocht in mijn knie?

Zelf kan je op een aantal manieren controleren of er vocht in je knie zit. Zo kan je voelen aan de knie, wanneer dit sponzig voelt, dan is de kans groot dat er vocht zit. Hiernaast kan verkleuring ook een teken zijn van vocht in de knie. Problemen met bewegen zijn ook een duidelijk teken. 

Behandeling

De behandeling hangt af van de oorzaak, maar bestaat meestal uit rusten, koelen en het aangedane been hoog houden. In ernstige gevallen moet je misschien naar de dokter voor cortisone-injecties of een operatie. Vaak valt het gelukkig mee en ben je binnen de korste keren weer fit.
Als je vocht in je knie hebt, raak dan niet in paniek! Hoewel het pijnlijk kan zijn, is de kans groot dat het gewoon het gevolg is van overbelasting of belasting. Maar als de pijn hevig is of gepaard gaat met andere symptomen zoals roodheid of warmte, ga dan zeker naar de dokter, want dat kunnen tekenen van een infectie zijn. Met wat rust en TLC ben je zo weer op de been! Voor meer informatie kan je terecht op https://www.bracefox.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *