Aquamarijn steen: het water van de zee binnen handbereik

Aquamarijn steen: het water van de zee binnen handbereik
Aquamarijn steen: het water van de zee binnen handbereik

Aquamarijn is een bleke, zilverblauwe tot lichtgroene edelsteen die vooral bekend staat om zijn gebruik in sieraden. De naam komt van het Latijnse aqua, wat ‘water’ betekent, en marine, wat ‘van de zee’ betekent. Dit komt omdat het oorspronkelijk werd gedolven aan de kust van Brazilië. Aquamarijn maakt deel uit van de beryl-familie, waaronder smaragd en morganiet. Het is de enige die niet geheel groen is. In plaats daarvan kan het wit, geel groen of groenachtig blauw zijn. Behalve dat het vanwege zijn schoonheid als decoratief item wordt gebruikt, staat aquamarijn ook bekend als talisman vanwege de manier waarop de aquamarijn steen werkt. Hieronder volgt uitleg over de werking van de Aquamarijn steen en hoe het werkt als talisman.

Hoe aquamarijn werkt

Aquamarijn is een edelsteen die al eeuwenlang wordt gebruikt als talisman voor zeilers en kracht zoekers. Er wordt gezegd dat het de eigenaar moed, onafhankelijkheid en creativiteit brengt. Je vindt aquamarijn ingebed in sieraden zoals die in juwelierszaken en edelsteenwinkels zoals Ruben Robijn. Het wordt echter ook gebruikt bij genezingsrituelen en ceremonies. Het vermogen van de steen om zowel water- als luchtkwaliteiten in evenwicht te brengen, maakt het nuttig voor mensen met long- of nierproblemen, evenals voor mensen die hormonale onevenwichtigheden ervaren. Aquamarijn wordt verondersteld het vermogen te hebben om gedachten en gevoelens te harmoniseren met de fysieke realiteit, daarom wordt het gebruikt voor droomwerk of tijdens meditatie.

Hoe gebruik je aquamarijn als behandeling?

Veel mensen geloven dat deze steen het beste werkt als je hem dagelijks in je linkerhand draagt, maar anderen raden aan om hem in je zak of tas te dragen. Sommige mensen gebruiken aquamarijn zelfs als waterbehandeling door het ‘s nachts in een vaas met water te plaatsen voordat ze de volgende ochtend het water drinken. Hoe je ook besluit om je aquamarijn edelsteen te gebruiken, je moet weten dat het een krachtige bondgenoot kan zijn in je zoektocht om je beste leven te leiden.

Waar krijg je aquamarijn stenen?

De meest populaire aquamarijnen komen uit Brazilië, Colombia, Zambia, Madagaskar, India, Sri Lanka en Pakistan. Ze worden ook gedolven in Australië, Kenia en de Verenigde Staten. Deze laatste produceert kleine hoeveelheden diepblauwe stenen die zeer gewaardeerd worden door verzamelaars. Vanwege de vele plaatsen waar aquamarijnen worden gedolven, is het niet moeilijk om er een te vinden. Je kunt gewoon naar een vertrouwde edelsteenwinkel gaan om er een te kopen. Er zijn zelfs veel vertrouwde edelsteenwinkels die online zijn gegaan. Dus zoek nu op internet om een ​​vertrouwde edelsteenwinkel te vinden en bestel meteen jouw aquamarijn steen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *