Tips voor het aanschaffen van een tas

Tips voor het aanschaffen van een tas
Tips voor het aanschaffen van een tas

Voor je werk is het handig om een aparte tas te hebben. Dan hoef je niet telkens thuis al je werkspullen eruit te halen als je gaat shoppen of een dagje weg gaat. Je werktas is dan je werktas. Maar hoe vind je nu de beste aktetas of werktas die past bij jou stijl, karakter en natuurlijk werk?

Tip 1: wat gaat er allemaal mee?
Voordat je op zoek gaat naar een tas voor het werk, is het goed om eerst te bedenken wat je in de tas mee gaat nemen. Denk hierbij aan je laptop, wel of geen lunch, opladers, je mobiel, notitieboeken, schriften, agenda… Zet eens op papier wat je dagelijks meeneemt naar je werk of leg het voor je op tafel. Zo kan je zien wat je gebruikt, hoe groot de tas ongeveer moet zijn én of je een speciale laptoptas nodig hebt of niet. Heb je voor je werk maar weinig nodig, dan kun je ook overwegen om een stijlvolle, kleinere handtas (voor dames) of een luxe leren rugtas (voor dames en heren) te kiezen.

Tip 2: gaat je laptop mee?
Dit is best een belangrijke vraag. Heb je een laptop bij je of een tablet waarmee je op locatie werkt of niet? Zo niet dan kun je kijken naar gewone aktetassen of messenger bags als werktas. Maar neem je wel dagelijks een laptop mee, dan ga je natuurlijk op zoek naar een werktas met een speciaal vak voor je laptop. Een laptoptas heeft namelijk een speciaal gevoerd vak dat de computer beschermt tegen stoten en temperatuurverschillen.

Tip 3: kies een schouder of crossbody tas
Werktassen waar veel documenten, een laptop en andere spulletjes in meegedragen worden, zijn over het algemeen best zwaar. Kies je voor een aktetas, messengerbag of laptoptas dan is het aan te raden om een schoudertas variant hiervan uit te kiezen. Een crossbody of luxe, stevige rugtas met twee schouderbanden zijn natuurlijk ook perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *