Tips om senioren te helpen verhuizen

Tips om senioren te helpen verhuizen

Uit onderzoek blijkt dat verhuizen 1 van de top 5 factoren voor stress is. Dit aandeel is ook nog eens hoger bij volwassenen boven de 65 jaar. We hebben een aantal tips opgesteld die verhuizen makkelijker maken.

Beslis samen

Als je ouders of grootouders willen verhuizen, kun je ze het beste hier goed mee helpen. Aangezien ze waarschijnlijk een groot gedeelte van hun tijd hier hebben gewoond, zullen ze veel herinneringen hier aan hebben. Laat hen rustig een beslissing maken en forceer niks door bijvoorbeeld te zeggen dat er zo snel mogelijk verhuisd moet worden. Wees een helpende hand, mentaal en fysiek, zodat ze aan de nieuwe situatie kunnen wennen.

Eerst verhuizen, dan verkopen

Laat je ouders of grootouders eerst tot rust komen in hun nieuwe huis voordat jullie aan de slag gaan met het verkopen van de oude woning. Want vaak is het zo dat je je eerst op je gemak moet voelen in een nieuwe omgeving, voordat je alle herinneringen van je oude huis weggooit.

Zoek hulp en verwacht alle soorten reacties

Maak het eenvoudig voor iedereen door hulp in te schakelen. Dit vermindert stress voor iedereen. Zo kan een klusjesman wonderen verrichten bij kleine reparaties in het nieuwe huis. Bovendien helpt het als je goed luistert naar je ouders of grootouders. Hierbij is het belangrijk dat je rekening moet houden met tegenslagen, omdat deze altijd kunnen vallen. Probeer dan doelgericht te zijn en blijf niet hangen bij een kleine tegenslag. Hoe positiever je erin staat, hoe makkelijker het zal zijn om een oplossing te vinden voor jullie probleem.

Blijf in contact

Het is altijd fijn om na een verhuizing steun te ontvangen en even wat nieuwe manieren te vinden hoe je makkelijk contact kunt opnemen met je ouders en grootouders. Zeker tegenwoordig is het steeds makkelijker manieren te vinden hoe je contact houdt met mensen, door de opkomst van het Internet en de smartphone.
Zoals eerder vermeld is het een goed idee hulp in te schakelen wanneer er verhuisd wordt. Zo kun je gebruik maken van Woningontruiming, dit bedrijf is gespecialiseerd in woningontruimingen die ze door het hele land kunnen doen. Door deze service in te huren hoef je over niks meer na te denken omdat ze alles voor je doen, en je hoeft pas te betalen na de ontruiming zodat je eerst zekerheid hebt van een goede service kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *