Inspirerende organisaties en bedrijven uit de gezondheidszorg

Inspirerende organisaties en bedrijven uit de gezondheidszorg

We mogen in Nederland onze handen dichtknijpen met de gezondheidszorg. Het Zweedse onderzoeksbureau Health Consumer Powerhouse brengt sinds 2005 jaarlijks een index uit van de best presterende Europese landen op dit vlak, en Nederland schopt het steevast tot de top drie. In 2014 en 2015 stonden we zelfs op nummer een, zo berichtte NOS. Dat de gezondheidszorg in ons land van zulke hoge kwaliteit is, is uiteraard iets waar we trots op mogen zijn.

 

Wanneer het over dit thema gaat, denk je al snel aan al het werk dat wordt verricht door artsen en verpleegsters. Gelukkig hoeven zij het niet alleen te doen: er bestaan in ons land veel verschillende organisaties en bedrijven die ieder op hun eigen manier ook een bijdrage leveren aan de zorg. Van bedrijven die behandelstoelen maken tot stichtingen die zich richten op kinderen die in het ziekenhuis liggen: dit is een kleine greep uit de inspirerende organisaties die zich inzetten voor onze gezondheidszorg.

 

VAB Medical Solutions

Waar zouden ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn zonder alle apparatuur, meubels en andere toepassingen waar ze patiënten mee helpen? Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar al dit soort functionele producten zorgen ervoor dat zowel zorgverlener als behandelde kunnen profiteren van zoveel mogelijk comfort. VAB Medical Solutions houdt zich bezig met het vervaardigen van diverse producten in zowel de medische wereld als ook daarbuiten. Zo biedt VAB diverse therapeutische- en behandelstoelen, is er ook een lijn met rooming-in meubels (bedoeld voor ouders die in de eerste maanden bij hun kindje willen slapen) en maakt het bedrijf ook nog toepassingen voor de kraamzorg.

 

Stichting Kind en Ziekenhuis

Ook stichting Kind en Ziekenhuis levert een bijzondere bijdrage aan onze gezondheidszorg. Deze stichting houdt zich bezig met de belangen van kinderen die medische zorg nodig hebben. Kinderen in alle leeftijden en hun ouders kunnen bij Stichting Kind en Ziekenhuis terecht voor informatie en advies, zodat ieder kind de juiste zorg krijgt.

 

Stichting Zorg op Maat

Stichting Zorg op Maat is er speciaal voor mensen die een beperking hebben. Deze organisatie houdt zich weliswaar niet alleen specifiek bezig met zorg, maar ondersteunt wel een kwetsbare groep mensen door hen te helpen een actieve rol in te nemen binnen de maatschappij. Mensen met een beperking kunnen bij Zorg op Maat bijvoorbeeld terecht als ze begeleiding nodig hebben of specifieke zorg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *