Eenvoudig gitaar snaren vervangen

Eenvoudig gitaar snaren vervangen

Als gitarist is het belangrijk om te weten hoe je de gitaar snaren vervangt. Wanneer je vaak en fanatiek oefent wil het namelijk voorkomen dat de snaren kunnen springen. In dit geval zal je nieuwe snaren moeten kopen. Nu is het de vraag hoe je de gitaar snaren nou daadwerkelijk kunt vervangen? Nou, in deze blog kom je het één en ander te weten over gitaar snaren.

Welke gitaar snaren kopen?

In principe gewoon de originele snaren. Bij een akoestische gitaar kunnen dit zowel nylon als stalen snaren zijn. Een klassieke gitaar is namelijk uitgerust met nylon snaren en bijvoorbeeld een western gitaar met stalen. Daarnaast moet je goed weten welke snaar je nodig hebt. De dikte verschilt namelijk nogal per snaar.

Gitaar snaren vervangen

Het vervangen van de gitaar snaren begint met het verwijderen van de oude snaren. Dit doe je door de stemknoppen helemaal los te draaien en vervolgens de snaren uit de brug te halen. Vervolgens haal je de nieuwe snaren door de stemknoppen en door de brug. In het uiteinde van snaar (achter de brug) maak je een knoopje. Herhaal dit totdat alle snaren van de gitaar zijn vervangen.

Gitaar snaren stemmen

Het stemmen van de gitaar snaren hoeft niet perse moeilijk te zijn als je de juiste apparatuur in huis hebt. Je kunt er namelijk voor kiezen om de snaren te stemmen met behulp van een ‘tuner’ (stemapparaat), mobiele app of op je gehoor. In dit geval kiezen beginnende gitaristen vaak voor de mobiele app, omdat deze gratis is en de juiste kwaliteit levert. Voor een stemapparaat betaal je namelijk wel geld, maar daar is de kwaliteit ook na. Gitaar stemmen door te luisteren? Dat kan niet iedereen, maar door veel oefenen kom je al behoorlijk ver.
Na het vervangen van de snaren zal je de gitaar vaker moeten stemmen om de juiste spanning te kunnen bereiken. Ook is het belangrijk om de gitaar snaren iets op te rekken, voordat je weer gaat stemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *