De voordelen van een koolhydraatarm dieet

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Het is alweer bijna voorjaar en de meeste goede voornemens zijn inmiddels weer gebroken. We beloven elk jaar weer gezonder te gaan leven en om eindelijk die overtollige kilo’s kwijt te raken. Zo lees je op meerbeauty en altijdvrouwen verschillende artikelen over de voordelen van een gezonde levensstijl. Inmiddels is er een nieuwe trend opgestaan uit de dieetwereld: het koolhydraatarm dieet. Bij dit dieet beperk je de inname van koolhydraten. Koolhydraten vind je bijvoorbeeld in aardappels, pasta, rijst en brood. Hieronder lees je alle voordelen op een rijtje.

Afvallen en slank blijven

Dit lijkt bijna wel een sprookje. Bijna iedereen die wel eens een dieet heeft uitgeprobeerd, is bekend met het jojo-effect. Nadat je op je streefgewicht bent en weer ‘normaal’ gaat eten, zit je razendsnel weer op je oude gewicht en misschien nog wel ver daarboven. Met het koolhydraat arm dieet zal dit niet gebeuren zolang je je houdt aan de ‘regels’. Je moet het echt zien als een levensstijl. Je zal je hele leven een beperkt aantal koolhydraten eten en deze producten vervangen. Uiteindelijk zal je niet beter meer weten, waardoor je gemakkelijk op gewicht blijft.

Je hongert jezelf niet uit

Bij veel diëten heb je last van een hongergevoel, hierdoor val je al snel terug tot je oude gewoontes en ga je juist meer snoepen. Bij het koolhydraatarm dieet is dit niet het geval. Je mag eigenlijk alles nog gewoon eten, je zoekt alleen vervanging voor de producten die bomvol koolhydraten staan. Denk aan het gebruik van courgette als pasta of bloemkool als rijst. Met een beetje creativiteit kan je zo een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Je eet dus anders, niet minder.

Je voelt je energieker

Snelle koolhydraten ( bijvoorbeeld brood en pasta) zijn moeilijk te verteren voor het lichaam. Ze zullen eerst zorgen voor een sprong in het bloedsuiker, dit geeft energie en daarna daalt het ontzettend snel. Door deze dip zal je je futloos en moe voelen. Voor een energiek gevoel is het dan ook belangrijk dat je deze koolhydraten mijdt en zo je bloedsuiker op peil houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *