De Oorzaak van Slapeloosheid

De Oorzaak van Slapeloosheid
De Oorzaak van Slapeloosheid

Er zijn vele oorzaken van de slapeloosheid die leidt tot de dagelijkse vermoeidheid die gepaard gaat met een onrustige nacht.

 

Psychologische oorzaken van slapeloosheid zoals angst, depressie, stress, levensveranderingen, het gebruik van drugs of alcohol, tot laat feesten, teveel cafeïne of laat in de avond sporten, en de lichamelijke oorzaken zoals slaapapneu, prostaatproblemen, brandend maagzuur en astma zijn slechts enkele van de vele redenen waarom je problemen kunt hebben met in slaap vallen of in slaap blijven.

 

Er zijn twee soorten slapeloosheid: primaire slapeloosheid en secundaire slapeloosheid. Primaire slapeloosheid is niet verbonden met andere condities en duurt over het algemeen langer dan een maand.

 

Het is niet erg duidelijk of sommige mensen geboren worden met een hogere aanleg voor slapeloosheid. Sommige levensveranderingen, zoals extreme stress, verdrietig zijn, reizen, en ploegenwerk dat je normale slaaproutines verstoort kunnen primaire slapeloosheid opwekken.

 

Andere oorzaken van slapeloosheid zijn bijvoorbeeld vaak dutjes doen, obsessief nadenken over de slechte nachtrust, en zelfs vroeg naar bed gaan, deze worden allemaal geassocieerd met primaire slapeloosheid. Zoals je kunt zien hebben we al verschillende oorzaken van slapeloosheid bepaald.

 

Secundaire slapeloosheid is meestal een symptoom van een medische stoornis, een neurologische stoornis, of een emotioneel probleem.

 

Depressie, posttraumatische stressstoornis, angst en neurologische stoornissen zoals Parkinsons en Alzheimer kunnen leiden tot secundaire slapeloosheid.

 

De oorzaken van slapeloosheid die kunnen leiden tot secundaire slapeloosheid zijn lichamelijke problemen zoals maagklachten, een overactieve schildklier, bijwerkingen van een beroerte, restless leg syndroom, chronische pijn zoals hoofdpijn, fibromyalgie of artritis, en zelfs medische stoornissen met betrekking tot problemen met ademhaling zoals astma of hartafwijkingen.

 

Ook kunnen persoonlijke keuzes secundaire slapeloosheid as bijwerking hebben. Deze oorzaken van slapeloosheid kunnen zijn: het gebruik van alcohol of andere verdovende middelen, cafeïne of andere stimulerende middelen, bepaalde medicijnen zoals bètablokkers die gebruikt worden voor hartproblemen, tabak en andere producten die nicotine bevatten, en zelfs bepaalde astma en allergie medicijnen die stimulerende middelen bevatten.

 

De oorzaken van slapeloosheid lopen zeer uiteen, maar wanneer we de tijd nemen om de oorzaak van slapeloosheid te vinden, hebben we de beste kans om de behandeling te vinden die de nacht weer omtovert in een tijd van rust en vrede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *