De leukste plekken om carnaval te vieren

De leukste plekken om carnaval te vieren

Veel mensen denken dat het bij carnaval enkel draait om zoveel mogelijk bier drinken en hossen op carnavalsmuziek. Wat mensen zich niet realiseren is dat carnaval om veel meer dan dat draait! Vier dagen per jaar mag je namelijk doen en dragen wat je maar wilt! Overal waar je kijkt zie je feestgangers in prachtige kostuums en creatieve praalwagens. Carnaval is een feest dat vooral in het zuiden van Nederland gevierd wordt, maar waar kun je nu echt goed doorzakken op carnavalskrakers? Wij geven je een overzicht van de leukste carnavalssteden van Nederland!

  1. De optocht in Kielegat

Vier dagen per jaar ruilt Breda haar naam in voor Kielegat. Duizenden feestgangers verzamelen zich uitgedost in prachtige carnavalskleding om deel te nemen aan de mooiste carnavalsoptocht van Nederland. Fanatieke Kielegatters werken het hele jaar vol passie aan praalwagens in originele thema’s. Hul jezelf in carnavalskleding en neem deel aan de gezelligheid in het gastvrije Kielegat.

  1. Het uitgedoste Maastricht

Waar Kielegat bekend staat om de optocht, staan de prachtige kostuums in Maastricht centraal. Simpele carnavalskleding uit een winkel, is hier absoluut niet voldoende. Maastricht staat bekend om de waanzinnige kostuums, die over het algemeen handgemaakt worden. Eén ding is zeker, in Maastricht zijn ze super creatief!

  1. Gezelligheid in Kruikenstad

Zoals Breda haar naam inruilt voor Kielegat, heet Tilburg vier dagen per jaar Kruikenstad! Ook hier staat carnaval in het teken van feesten en pure gezelligheid. Reden genoeg om deel te nemen aan de kroegendwèèltocht op de vooravond van carnaval. Een hossende menigte verplaatst zich tijdens deze tocht van kroeg naar kroeg. Gezelligheid gegarandeerd!

  1. Feesten in Oeteldonk!

Tijdens carnaval heet Den Bosch geen Den Bosch, maar Oeteldonk! Verschillende bronnen beweren dat hier de leukste feestjes gebouwd worden. Van carnavalsoptocht tot kroegentocht, in Oeteldonk vind je het allemaal. Reden genoeg om je in je mooiste carnavalskleding te steken en een feestje te bouwen in Oeteldonk!

Om niet uit de toon te vallen dien je je natuurlijk te kleden in de juiste kledij. Gelukkig is carnavalskleding in grote hoeveelheden verkrijgbaar via het internet en in tal van winkels. Ga je voor iets origineels, of verkleed je toch liever als je favoriete superheld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *