Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste tijd ontzettend hard in opkomst. Tegenwoorden zijn zonnepanelen in verschillende soorten en prijsklassen te koop. In dit artikel zal besproken worden welk zonnepaneel het meest geschikt is voor uw situatie!

Zonnepanelen kopen vraagt research. Zonnepanelen zijn er in de soorten monokristallijn, polykristallijn en dunne film. Ieder van deze soorten heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het zonnepaneel dat het sterkste is in het opwekken van stroom is het monokristallijn zonnepaneel. Ze staan bekend om het egale strakke uiterlijk, maar helaas ook om de hoge prijs. Het polykristallijn zonnepaneel is een goed tussenmodel tussen de kosten en de opbrengst van het paneel. De dunne film zonnepanelen zie je vaak terug op kleinere instrumenten, zoals rekenmachines en horloges, maar tegenwoordig zijn ze ook prima geschikt om op het dak te leggen.

De investering in zonnepanelen is een forse. Aan de andere kant worden er wel flinke stappen gezet om de terugverdientijd te verkorten. De redenen die dit veroorzaken zijn de subsidies van gemeentes en dat zonnepanelen de afgelopen jaren ontzettend veel goedkoper zijn geworden. De prijzen zijn niet eens meer te vergelijken met 20 jaar geleden.

De zonnepanelen kunnen op verschillende plaatsen op en om het huis worden geplaatst. De meest voorkomende plaats is nog steeds op een schuin dak. De panelen kunnen hier “eenvoudig” op worden geplaatst en staan meestal in een goede hellingshoek. Het komt ook steeds vaker voor dat zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst. Het is dan wel belangrijk dat er een frame gebruikt wordt om de zonnepanelen op te plaatsen . Dit frame wordt dan zo ingesteld dat de juiste hellingshoek wordt bereikt. Het is ook mogelijk om de zonnepanelen in de tuin te plaatsen. Houdt er dan wel rekening mee dat er ook beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden. De populariteit van zonnepanelen is namelijk niet onopgemerkt gebleven bij dieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *