Waarom een sauna gezond is

Waarom een sauna gezond is

De dagen worden weer korter, het wordt kouder en je begint je minder fit te voelen. Je probeert gezonder te eten, meer te sporten, maar toch voel je je niet zo fit zoals je zou willen. Maar wacht, er zijn meerdere manieren om jezelf weer gezonder te voelen om de donkere dagen door te komen. Wist je namelijk al dat een sauna gezond voor je is? Je kan dus op een heerlijke luie manier gezonder worden. Wil je weten waar het dan precies goed voor is? Lees dan snel verder!

 

Beter voor je huid

Bij hoge temperaturen worden de bloedvaten wijder, hierdoor kan bloed makkelijker naar de huid gevoerd worden. Je huid zal op deze manier sneller herstellen en en voedingsstoffen zullen sneller hun weg vinden naar de oppervlakte van je huid. Daarnaast helpt de sauna ook goed tegen puistjes. Door de warmte gaan je poriën namelijk open staan en wordt de huid beter gereinigd.

 

Minder snel ziek worden

Door de hitte in de sauna maakt ons lichaam meer witte bloedcellen aan. Dit is goed voor het afweermechanisme van het menselijk lichaam. Meer witte bloedcellen betekent dus minder kans voor virussen, bacteriën, schimmels en andere ongewenste dingen voor jouw lichaam.

 

Beloning na het sporten

Heb je jezelf helemaal uitgeslooft tijdens het sporten, maar heb je er de volgende dag toch een beetje spijt van omdat je niet eens meer de trap af kan lopen van de spierpijn? Dan is de sauna een hele goede beloning voor je pijnlijke lijf. De warmte in de cabine van een sauna zorgt namelijk voor een verlichtende werking bij spierpijn of gewrichtspijn. Daarnaast word je van de warmte lekker rozig, waardoor je lekker in slaapt valt zonder nog na te denken over je spierpijn.   

 

Enthousiast geworden over een sauna, maar je wilt liever niet naakt met andere in een sauna zitten? Er zijn buitensauna’s die je gewoon in jouw eigen tuin kan plaatsen. Ook zijn er sauna’s die je in huis kan plaatsen als je nog ruimte over hebt. Heerlijk toch, kan je zo vaak als je wilt genieten en gezonder worden in jouw eigen sauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *