Vijf tips voor als je met spoed een tandarts wilt bellen

Vijf tips voor als je met spoed een tandarts wilt bellen

Tand- of kiespijn kan erg vervelend zijn en kan soms zo erg worden dat je onmiddellijk naar de tandarts moet gaan. Maar wat dien je doen als je tandarts niet bereikbaar is of als je met veel pijn zit en je niet kan wachten om een afspraak te maken? In dit blogbericht geven we je vijf tips voor als je met spoed een tandarts wilt bellen. Lees snel verder en ontdek hoe je het beste kan handelen in een noodsituatie.

Zoek een 24-uurs tandarts

Als je met spoed een tandarts wilt bellen, kan je het beste op zoek gaan naar een tandarts die 24 uur per dag geopend is. Er zijn tandartsen die ook buiten kantoortijden geopend zijn en waar je terecht kunt voor urgente gevallen. Zoek van tevoren uit welke tandartsen bij jou in de buurt 24/7 bereikbaar zijn, zodat je in geval van nood niet lang hoeft te zoeken.

Bel het noodnummer van je tandarts

Als je tandarts niet bereikbaar is en je met spoed geholpen dient te worden, kan je het beste zijn of haar noodnummer bellen. Elke tandarts heeft een noodnummer dat beschikbaar is voor noodgevallen. Hou het telefoonnummer altijd bij de hand, zodat je het meteen kan bellen als er iets aan de hand is. Of klik hier als je het nummer van je tandarts niet bij de hand hebt, maar wel snel geholpen wilt worden door een andere tandarts.

Zoek een tandarts via de spoeddienst

In sommige steden is er een tandartsenpost of een spoeddienst voor tandartsen. Je kan daar terecht voor spoedeisende behandelingen als je eigen tandarts niet bereikbaar is. Zoek van tevoren uit waar de dichtstbijzijnde spoeddienst voor tandartsen zich bevindt en wat hun openingstijden zijn.

Zet een ijsklontje op de pijnlijke plek

Als je met kies- of tandpijn zit, kan je de pijn verlichten door een ijsklontje op de pijnlijke plek te zetten. Door het ijs wordt de pijn tijdelijk verzacht en kan je beter omgaan met de pijn. Let wel op dat je niet te lang een ijsklontje op de pijnlijke plek zet, want dan kan het tandvlees of de vervangende kroon/brug beschadigen.

Probeer rustig te blijven en te ontspannen

Als je acute tandpijn hebt en je weet niet wat je dient te doen, kan je in paniek raken. Probeer echter rustig te blijven en te ontspannen. Neem de tijd om diep en rustig te ademen. Het is bewezen dat ontspannen en ademhalingsoefeningen de pijn kunnen verminderen. Blijf kalm en neem stappen om de pijn tijdelijk te verzachten.

Samenvatting

Hopelijk hebben deze vijf tips je geholpen om te weten wat je dient te doen als je met spoed een tandarts moet bellen. Onthou dat het altijd belangrijk is om kalm te blijven en te weten wat je dient te doen in een noodsituatie. Als je ernstige pijn hebt en niet een goede behandeling krijgt, kan dat leiden tot blijvende schade. Weet daarom welke tandartsen bij jou in de buurt 24/7 bereikbaar zijn en hou het noodnummer van je tandarts en de spoeddienst bij de hand. Zo kan je snel een goede hulp krijgen en kan je de pijn tijdelijk verlichten door gebruik te maken van bovengenoemde tips. Wij hopen dat je snel van je pijn verlost bent.

Bron: https://0900dentist.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *