Tips voor het beste zomerlichaam

Tips voor het beste zomerlichaam
Tips voor het beste zomerlichaam

De temperaturen lopen weer in de dubbele cijfers, dat betekent dat het weer tijd om het lichaam klaar te stomen voor de zomer. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk. Er doen veel fabeltjes de ronde namelijk, en ieder lichaam werkt anders. In dit artikel lees je een aantal tips die jou erbij zullen helpen om er deze zomer weer helemaal strak over het strand te zullen lopen.

Tip #1

Sporten, het klinkt misschien vanzelf sprekend maar dat is het niet helemaal. Afvallen zonder erbij te sporten is niet gezond. Beweging is heel belangrijk voor het menselijk lichaam. Ga er daarom lekker op uit, al is het maar een uurtje per dag wandelen. Wat het beste werkt is trainen op hoge intensiteit. Daarmee verbrand je het meeste en het zorgt er ook nog eens voor dat je verbranding de hele dag door beter is.

Tip #2

Vermijd alcohol, alcohol is een gemene boosdoener. Naast dat je dik wordt van het drankje zelf zorgt het er ook nog eens voor dat je lichaam geen energie meer heeft en voor spierafbraak. Allemaal zaken die je tijdens het afvallen zoveel mogelijk wil vermijden. Want wist je dat er in een biertje net zoveel calorieën zitten als in een boterham met kaas en dan te bedenken dat je er daar tien van drinkt op een avond.

Tip #3

Maak een voedingsplan. Een voedingsplan is heel belangrijk wanneer je vet wil verliezen. Een veel gemaakte fout is dat mensen het voornemen hebben om maar gezond te gaan eten, maar op het moment dat je niet weet waar je mee bezig bent loopt het vaak al snel in de soep. Een goed voorbeeld van zo een voedingsplan is een koolhydraatarm dieet, zo een dieet zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk overtollige kilo’s kwijt raakt. Wat handig aan zo een dieet is dat er ook koolhydraatarme recepten in staan. Dit maakt het eten een stuk makkelijker en zo hou je het ‘t dus het langste vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *