Tips om personeel te werven

Tips om personeel te werven
Tips om personeel te werven

Personeel werven kan lastig zijn. Vooral deze dagen is het erg lastig, aangezien de arbeidsmarkt erg krap is op het moment. Ook kan je door de corona pandemie veel mensen hebben ontslagen en moet je nu weer mensen terug vinden. Heb jij moeite met het werven van personeel? Hieronder vind je een aantal tips die jou kunnen helpen met het vinden van het juiste personeel.

De vacature

Als eerst is het belangrijk om in de vacature duidelijk te maken hoe een functie eruitziet. Beschrijf wat de taken zijn en wat de vereiste kwaliteiten voor de functie zijn. Hiermee zorg je er voor dat iemand weet waar hij of zij aan toe is, dit is belangrijk voor mensen. Ook zal je minder snel teleurgesteld of verrast worden als ze op sollicitatie komen. 

Netwerken

Het is ook een goede optie om je collega’s in te schakelen voor het werven van personeel. Vraag aan je collega’s of ze mensen kennen die geschikt zijn of vraag of ze misschien willen helpen met het werven. Zo kunnen je collega’s op social media, bijvoorbeeld LinkedIn, een oproep doen dat je onderneming nog op zoek is naar nieuw personeel. De vacature zal op deze manier veel meer zichtbaar zijn dan wanneer je collega’s dit niet doen. 

Ook is het tegenwoordig mogelijk om via LinkedIn als het ware te adverteren met je vacature. Deze advertentie kost natuurlijk wel geld, maar je kan specifiek aangeven welke mensen uit welke branche deze advertentie moeten krijgen. 

Sollicitatiegesprek

Heb je reacties gehad op je vacature? Nodig deze personen dan zo snel mogelijk uit. In deze krappe arbeidsmarkt hebben mensen namelijk waarschijnlijk meerdere opties. Als je te lang wacht met het gesprek, is je kans waarschijnlijk al gegaan. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat je ook luistert naar de belangen van je kandidaat. Doe je dit niet, dan is je kandidaat er misschien wel snel klaar mee en kiest hij of zij voor een ander bedrijf. 

Wat te doen als het niet lukt

Zoals gezegd, is het lastig om personeel te werven. Ook met deze tips zal het nog steeds lastig zijn. De arbeidsmarkt is momenteel krap, dan is het altijd lastig om personeel te werven. Lukt het met deze tips nog steeds niet, dan kan je ook professionele hulp inschakelen. Dit kan bijvoorbeeld bij Interim CFO werven – CFO capabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *