Speelgoed kopen, duur of juist goedkoop?

Speelgoed kopen, duur of juist goedkoop?
Speelgoed kopen, duur of juist goedkoop?

Speelgoed is iets wat onvermijdelijk is zodra je aan kinderen begint. En na een aantal jaar ligt het hele huis er vol mee. Met het ene stuk speelgoed spelen ze wel en met het andere totaal niet. Kies je juist voor duurder speelgoed wat relatief langer meegaat qua kwaliteit of kies je ervoor om iets goedkopers te nemen? Het zal eerder kapot gaan, maar wellicht is het kind er toch al op uitgekeken.

We zetten een aantal tips op een rijtje.

Welke soorten speelgoed koop je wel en wat niet. We hebben een paar tips verzameld voor het kopen van speelgoed. Allereerst moet je goed bedenken hoe lang gaat het speelgoed mee? Koop je baby speelgoed, dan is de kans redelijk aanwezig dat je kind er snel klaar mee is, maar wellicht is het nog bruikbaar voor een volgend kindje. Is het kind al wat ouder? Kijk dan ook goed of het speelgoed wat ze graag willen hebben nu een hype is of dat het eigenlijk tijdloos is. Is het een hype kies voor een goedkopere versie, de kans is zeer aanwezig dat je kind er snel op uitgekeken is. Maar is het speelgoed tijdloos, dan kun je er best voor kiezen om wat mooiere kwaliteit te kiezen. Denk daarbij aan puzzels, blokken of houten speelgoed. Wij zijn zelf erg enthousiast of het merk Djeco. Zij brengen veelal nostalgisch speelgoed uit in een nieuw jasje.

In samenwerking met bijvoorbeeld bekende illustratoren worden houten trekfiguurtjes ineens weer hip en stapelblokken zijn weer leuk. Een houten theeservies van Djeco gaat jaren mee. Voordeel van dit Djeco Speelgoed is; de kwaliteit is goed. Het kan langer mee gaan. 1, 2 of 3 kinderen.

Zijn je eigen kinderen uitgekeken op het speelgoed? Denk er dan eens aan om je speelgoed te verkopen. Ga met koningsdag gezellig samen op een kleedje zitten, succes gegarandeerd dat je kinderen dit leuk vinden. Of zet wat artikelen op marktplaats, denk er dan wel aan dat het compleet moet zijn. En een mooie foto helpt ook goed mee.

De tips voor het aankopen van speelgoed werden ons gegeven door Dreumes enZo. Een te gekke kinderwinkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *