Pizzaoven voor buiten

Pizzaoven voor buiten
Een pizzaoven buiten is wat deze zomer Italië in je eigen tuin brengt. Het is een simpel, maar ook veelzijdig kookapparaat. Al 2000 jaar is het bij de kenners bekend dat een pizzaoven houtgestookt de ideale oven is voor een pizza. Niet alleen pizza’s zorgen voor een mooi resultaat, maar andere gerechten krijgen in zo’n oven een mooi gebruinde buitenkant en toch een sappige binnenkant. Vleesgerecht, broden en zelfs groenteschotel kunnen perfect in zo’n stenen pizza oven.
Doordat een steenoven zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft terwijl het heter en heter wordt. Hierdoor kan er op hoge temperaturen gebakken worden én dus korte baktijden gerealiseerd worden. Een pizza oven heeft de eigenschap het vocht uit de gerechten te gebruiken. Dit is waarom gerechten uit een houtgestookte steenoven zo lekker smaken.
Hieronder wat feitjes over de pizza oven:
– Pizza’s zijn binnen de 90 seconden afgebakken
– Pizza ovens zijn binnen 15 á 60 minuten, afhankelijk van het model, op de juiste temperatuur. Dit een nog niet geëvenaard snelle opwarmtijd voor een steenoven
– Wanneer de oven op zijn hitte punt is dan is de pizza oven zelf 350 (vloer) graden tot 500 graden (koepel)
Er zijn verschillende soorten ovens die allemaal zijn eigen voor- en nadelen hebben. Zo zijn er kant en klare steenovens, mobiele steenovens en hele bouwpakketten voor een steenoven. Zo’n bouwpakket is de meest professionele pizzaoven die er is. Zo bestaat een bouwpakket uit een ingebouwde thermometer, een vast en geïsoleerd deurtje met glas en nog veel meer. Daarnaast geeft het bouwen van een eigen pizzaoven echt een stuk extra voldoening. Dan is die eigen gemaakte pizza echt helemaal uit eigen keuken bereid!
Fornitalia is gespecialiseerd in dit soort ovens. Bekijk de website en zie welke pizzaoven het best bij jou past! Mocht je er niet uit komen? Contact opnemen kan altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *