Op zoek naar een nieuwe deur?

Op zoek naar een nieuwe deur?
Op zoek naar een nieuwe deur?

Draaideur binnendeur

Als je op zoek bent naar een nieuwe deur die de gang verbindt met je woonkamer zijn er aantal dingen om rekening mee te houden. Je bestelt een deur naar smaak die opvalt of juist heel fijn is en niet opvalt. De deur moet passen bij het interieur en ook nog eens functioneel zijn. Bestel je een nieuwe deur dan moet je wel goed opletten. De draairichting van de deur bepaald welke deur je moet bestellen. Hoe kom je er nu achter welke draairichting je deur heeft?

De draairichting van je binnendeur

Het is belangrijk om te weten wat de draairichting is van je deur. Maar hoe kom je er nu achter welke draairichting deze heeft als je geen idee hebt waar je naar moet kijken? Het is nodig dat je weet of je een linksdraaiende of rechtsdraaiende binnendeur gebruikt. Het is waarschijnlijk geen schok maar veel mensen halen linksdraaiende en rechtsdraaiende deuren wel eens door elkaar. Het grote probleem hiervan is dat je de nieuwe deur dan niet kan gebruiken.

Bij het kopen van een nieuwe deur is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt geplaatst. Weet je niet wat de draairichting is van je deur? Ga dan aan de kant staan waar de deur naar toe draait als je deze open doet. Bekijk dan de scharnieren, aan welke kant zijn deze geplaatst?. Staan deze aan de rechterkant dan is het een rechtsdraaiende deur. Hangen deze aan de linkerkant dan is dit een linksdraaiende deur.

Het verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur

De draairichting is niet van belang bij een stompe deur, bij een opdekdeur is deze juist wel belangrijk. Bij een opdek binnendeur is dit belangrijk omdat het slot gat en de paumellegaten al zijn verwerkt in het kozijn. De deur moet hier dus precies op aansluiten anders past het niet.

De stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt gehangen aan de hand van de scharnieren. Een opdek binnendeur valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt opgehangen met speciale scharnieren. Dat is dan ook het grote verschil tussen de twee deuren.
Een opdekdeur is een deur die je alleen maar gebruikt binnenshuis. Deze deur kan beter niet als buitendeur worden gebruikt. De opdek binnendeur is door de manier van plaatsing eenvoudig open te breken en is daarom inbraakgevoelig.

Ontdek nu zeer eenvoudig wat de draairichting is van je deur. Kijk dit altijd na voordat je een deur besteld zodat je zeker weet dat je deur geschikt is. Voorkom dat je voor vervelende verassingen komt te staan.

 

Bron: deurenweb.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *