Machinaal graven? Regel een Klic-melding!

Machinaal graven? Regel een Klic-melding!
Machinaal graven? Regel een Klic-melding!

Bent u er al van op de hoogte dat u wettelijk verplicht bent om een Klic-melding te doen als u machinaal wilt graven in bijvoorbeeld uw achtertuin? Zowel particulieren als bedrijven zijn volgens de wet WIBON (voorheen WION), verplicht een Klic-melding te doen om eventuele schade aan leidingen en elektriciteitskabels te voorkomen. Onder het grondoppervlak liggen namelijk tal van belangrijke kabels en leidingen die u met het blote oog niet kunt zien. Om schade en boetes te voorkomen is het erg belangrijk om een Klic-melding te maken. Gelukkig kan er gemakkelijk en snel een Klic-melding aangevraagd op www.klic-app.nl.  Deze App maakt het mogelijk om vanaf smartphone of tablet een melding te maken. Registratie is hiervoor niet nodig. Als u echter plant vaker gebruik te maken van de diensten van Klic App is het wel aan te raden een account aan te maken omdat dit voordelen met zich meebrengt!

 

 

Klic App: de voordelen

Via de website van Klic App doet u  eenvoudig en snel een melding. Daarnaast wordt zowel de melding als de bijbehorende documenten bewaard in de app, wat maakt dat u deze ten alle tijden op zak heeft en deze erbij kunt pakken. Indien u de papieren toch liever fysiek wilt hebben, kunnen deze met slechts één druk op de knop uitgedraaid worden. Het grootste voordeel is dat uw melding in de meeste gevallen binnen een werkdag wordt behandeld en geleverd. Houd hierbij wel rekening met het feit dat de Klic App afhankelijk is van informatie aanlevering van lokale netbeheerders.

 

Hoe werkt het?

In slechts vier stappen vraagt u makkelijk en snel een Klic-melding aan. De eerste stap is het markeren van het oppervlak waar u wenst te graven. Zo kunt u ervoor kiezen om postcode en huisnummer in te geven maar kunt u ook gebruik maken van RD-coördinaten. Als u zich op het moment van aanvraag op locatie bevindt kunt u uw huidige locatie selecteren. De juiste coördinaten worden dan automatisch doorgestuurd. Bij de volgende stap selecteert u de beoogde werkzaamheden, en kunt u een start- en einddatum ingeven. Vergeet niet dat een Klic-melding 20 werkdagen geldig is! De volgende stap beslaat het verstrekken van NAW-gegevens. Als alle stappen succesvol zijn voltooid volgt de betaling en ontvangt u de melding via mail en sms een link, waarmee u de Klic-Melding direct met uw smartphone of tablet kunt raadplegen via de Klic App!

 

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *