Dierenverzekering

Dierenverzekering

De meeste mensen met een hond of kat hebben er alles voor over om de dieren in goed gezondheid te houden. Dat kan een boel geld kosten als er een grote medische ingreep moet plaatsvinden. Gelukkig kun je een dierenverzekering afsluiten om deze hoge kosten te voorkomen. Je hebt geen spaarrekening nodig en je hoeft ook niet een maandsalaris over te maken aan de dierenarts. Met enkele tientjes per maand heb je een prima verzekering en kun je tot vijfduizend Euro declareren.

Dierenverzekering vergelijken

Het is beter om niet de eerste huisdierenverzekering die je tegenkomt direct af te sluiten. Beter is het om voor jezelf te bepalen wat je wilt verzekeren en vervolgens verschillende dierenverzekeringen te vergelijken, bijvoorbeeld op Tinki.nl. Hier kun je aangeven wat voor hond je hebt, wat je wilt verzekeren en welk bedrag je aan eigen risico wilt betalen. Vervolgens zie je bij welke verzekeraars je terecht kunt, wat de maandpremie is en welke voorwaarden er gesteld worden.

Aanvullende pakketten mogelijk

Bij de meeste verzekeraars is er een basispakket, zoals we dat voor een zorgverzekering voor mensen ook kennen. Vervolgens kun je het pakket uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen zoals een ongevallen-, castratie- of crematiedekking. Hiermee bepaal je zelf welke risico’s je wilt afdekken en welke je aanvaardbaar vindt voor eigen rekening. Bij de meeste verzekeraars zijn jaarlijkse vaccinaties  en consulten overigens gewoon gedekt. Zo kun je al snel 200 Euro terugvragen. Streep dit weg tegen de maandpremie en dan valt de premie reuze mee!

Oudere hond duurder om te verzekeren

Bij de meeste verzekeraars is een oudere hond duurder om te verzekeren dan een puppy. Dat komt onder andere omdat een oudere hond doorgaans meer kosten met zich meebrengt dan een jonge hond. Hoewel dit slechts gebaseerd is op statistiek is het voor verzekeraars wel leidend. Het loont dus om direct je puppy te verzekeren. Vergelijk bijvoorbeeld op Tinki.nl puppyverzekering zodat je jezelf niet tekort doet en hoge kosten voorkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *