Bijna Bankroet!

Bijna Bankroet!

Dit was de donkerste periode van het restaurant. Het was winter en mijn zoon was weg vanwege een wereld reis. Geen advocaat aanwezig en de ondernemingsrecht was op het pad om aanpassingen te maken. De economie kreeg een stomp in zijn maag en het ondernemen werd steeds moeilijker. Er moest overal rekening mee gehouden worden. Vergunningen en meer. Hierbij een lijst wat je nooit moet vergeten binnen je onderneming.

Vergunningen

Zijn je vergunningen niet op orde, ga dan zo snel mogelijk naar je advocaat. Op het begin zal het niet veel uitmaken, tenminste dat lijkt zo omdat je er niet op aangesproken wordt. Ondertussen zijn er een hoop handelingen aan de gang bij de belastingdienst. Er worden berekeningen gemaakt die jij moet betalen waar je niks vanaf weet. Ga naar je advocaat om je onderneming te redden.

Regels

Het openen van een horecazaak in Amsterdam bevat een hoop regels. Waar moet je dan aan denken:

  • Ben je ingeschreven bij KVK
  • Heeft jou onderneming alle papieren
  • Is de lokatie genoteerd en weet de gemeente dat je onderneming daar staat
  • Mag het van de buurt
  • Is er geen overlast

Een hoop regels dus om in rekening te houden. Want wanneer je deze regels overtreedt, dan gaat het je erg veel geld kosten. Bij het openen van een horeca onderneming, moet je advocaat je rechterhand zijn. Hij of zij weet precies wat je nodig hebt en waar je het moet halen. Zonder mijn zoon zal mijn zaak niet hebben bestaan. We moesten namelijk heel veel belasting betalen waar we niks van vinden. Gelijk mijn zoon/advocaat opgebeld om hulp te vragen. Gelukkig was mijn advocaat van plan om in contact te komen met het advocatenkantoor om even te kijken hoe de zaken gaan. Het probleem is gelijk gemeld en gelukkig was alles opgelost. Hou je vrienden dichtbij, maar laat je advocaat nooit meer los.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *