custom-header

Geen rommel meer in de gang met een kapstok voor de kinderkamer

Geen rommel meer in de gang met een kapstok voor de kinderkamer
Geen rommel meer in de gang met een kapstok voor de kinderkamer

Iedere ouder kent het wel, de kinderen komen uit school en kwakken vervolgens alles neer waar het hen uitkomt. Zo staan er (als je geluk hebt) schoenen in het midden van de mat, liggen jassen her en der verspreid met de mouwen binnenste buiten en de schooltas met daarbij nog eventuele gymtas zwerft er ergens tussen in.

De tip van Dreumes enZo? Koop een kinderkapstok.

Kinderkapstok op ooghoogte

Meestal hebben jullie wel ergens een beetje ruimte gemaakt om de jassen van de kinderen op te hangen een enkel haakje wat net iets lager hangt of een mandje bovenop de verwarming. Maar is dit ook voor kinderen de meest logische plek? En geeft de kapstok die je voor hen bedoeld hebt ook genoeg ruimte voor hun spulletjes die opgehangen zouden moeten worden?

Koop een kinderkapstok die voor ieder kind minimaal 2 haakjes ter beschikking heeft. Zo kunnen zijn een jas ophangen, maar is er ook nog ruimte voor een tas of eventueel voor een tweede jas. Bij Dreumes enZo wordt er een uitgebreide collectie aan kapstokken aangeboden. Zo zijn er veel varianten van het merk Eina Design. Deze stevige metalen kapstokken hebben 5 haken en zijn met hun 40 cm breed lekker groot.

De truc is om de kapstok voor de kinderen ook echt op ooghoogte op te hangen. En dan wel te verstaan op de ooghoogte van de kinderen. Dit bied de meeste kans dat ze de kapstok ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Een tweede tip, laat je kind of kinderen mee beslissen over de aan te schaffen kapstok. Indien zij de kapstok zelf hebben uitgekozen zijn ze ook eerder bereid om hun spulletjes op te hangen.

Heb je meerdere kinderen? Wellicht is het dan een goed idee om ieder kind zijn eigen wandhaakjes te laten uitkiezen. 2 per kind, laat ze kiezen uit dezelfde collectie, dan passen ze bijelkaar. Zo ben je er zelf van verzekerd dat je hal of gang thuis geen hele drukke bedoeling word.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt met de hulp en tips van Dreumes enZo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *